男拔生曾憲哲尋回 母:兒8日憑意志力和喝溪水求生 脫衣因知著濕衫會生病

283 回覆
21 Like 119 Dislike
我係睇開Bear Grylls
咁撚堅
佢樣似gay
返到學校會唔會俾人希靈
生水都大把大腸桿菌超標,亦含有豐富嘅寄生蟲同微生物,好容易痾肚
真係幾似
件事一定有可疑
好想快D知道實情
讀過男拔 係唔同啲
你信?
離主徑100米
8日都搵唔到路?
佢弱智定離家出走
你有冇常識架?
唔著衫會死添呀,on9老母
佢冇事係因為佢根本就唔係座山度過呢8日
唔信
耶撚真係忽上腦,乜鳩都神蹟神蹟
係咪要響荒野先可以覆你
係,不鼓勵飲溪水,不過無班毒撚想像中咁危險,不過算啦,班戰士聽到獨自行山都會群起攻之
點解咁多日都可以唔生鬚?
雲南男童喝清澈溪水導致腦部感染寄生蟲 專家籲勿直飲生水
https://www.hk01.com/article/621491?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

喝一口清澈溪水 他鼻血流半個月拉出6公分螞蝗
https://tw.nextapple.com/international/20221023/F750743DD20681F2CBD2E7D12F541417

Can You Drink Water from a Stream?
Unfortunately, most sources of water in the wild aren't necessarily safe to drink without treatment, no matter how clean and clear they may appear. Water sources in the wild often contain harmful microorganisms, such as viruses, bacteria, and parasites.
If ingested, these contaminants can cause a variety of illnesses, including giardia and dysentery. Common symptoms of water-borne illnesses include nausea, cramping, and diarrhea.
https://wonderopolis.org/wonder/can-you-drink-water-from-a-stream

問題唔大
如果真係gay, 連登班變態戀童死基佬又點會唔知?
如果連登仔盪失路唔知幾時先出返黎,因為知道溪水一定要煲過先飲得,所以寕願口渴8日都唔會飲。
不過連登仔應該唔會響深山湯失路,因為一望都望到成個馬鞍山。
所以連登仔飲溪水呢件事係永遠唔會成立。

奇蹟般搵返個仔 母親表現冷靜
面對鏡頭完整地讀出感言
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞