[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (74)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
第2/3場其實隔得3日full day
我諗住近近地去杜拜/阿布扎比玩
點申請hayya?
咁樣係正路啲
只係因為上次世盃已經去咗
又可以淨係去睇2+3場,如果冇咁多假
90分鐘和波
全場會唔會暴動
上個月先去完新莊睇中職

其實我覺得啦啦隊有少少distract左我睇場波

利申棒球撚 有定期去日本韓國睇職棒

請sydicate返黎做啦啦隊
但係棒球個set up又真係好啱啦啦隊
Inning 同 at bat前都好多停頓位
足球真係難d 得半場可以出黎
其實都係反映左台灣人對體育都係WFC根本都建立唔到體育文化
再講請啦啦隊都要錢,多左人入場可能都係當填返請啦啦隊筆數,最後有幾多流到入運動員度?
北區中風既球員有冇因為青衣場紅旗而加人工?
有次去旅行, 見D 台仔睇youtube , 睇台職棒
sydicate係中信既第一場我有睇呀 不過唔係坐熱區影唔到佢

果場仲有MPJ做開波嘉賓

btw早兩日另一隊味全龍搵左三上悠亞黎開波同客串啦啦隊 真係吸到好多人入場
都要好似台灣比賽節奏勁慢先得
MLB改例加快節奏唔俾投手同打者拖時間之後現在一場波加快到平均2個半鐘打完,台灣如果都係打咁快既話觀眾一定覺得唔夠喉
請collar嚟我包有兩萬人入場
其實台仔最大產業係咪電子雞
anson lo 呢?
四隊波互片一季
有無人會帶電腦去work remote
https://9j88.tw/%E4%B8%AD%E8%81%B7%E7%99%BE%E8%90%AC%E6%9C%88%E8%96%AA/#%E4%B8%AD%E8%81%B7%E7%99%BE%E8%90%AC%E6%9C%88%E8%96%AA%E6%A0%B9%E6%9C%AC%E8%B6%85%E9%9B%A3%E6%8B%BF%E5%88%B0%EF%BC%9F%EF%BC%81

人地最少都15萬台幣月薪
頭十高薪去到70萬台幣起
仲要都係台灣人,唔係外援

睇過幾次都留意到啲球隊勁多贊助
又有聯名贊助比賽日
啦啦隊又會出去幫啲廠商做下活動
帶動下啲生意,互惠互利
你可以買無啦啦隊遮住嘅區睇嘅
下年有6隊啦
係台灣咁高人工
難怪D棒球員咁搶手仲要有D都直接食翻D啦啦隊
諗得過
佢都對足球有d認識 又叫做有follow港隊d news
迪B
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞