[親生仔] Google Pixel 討論區 (102) Pixel 8系 /Watch2 /Android14 上線啦

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
我唔用所以0價值 賣出去都唔多值錢
上台到時起碼250cash rebate 仲未計部機會減幾多
今年連iphone都唔好賣應該十一二月會減到好平
個back gesture好怪
自家嘅home photo playstore都無predictive
我都p5 唔up住 諗住換p8
再更新: 2023年10月 Android 14更新後, Smartone似乎都可以直接用到VoLTE, 反而用下面方法開VoWiFi的話會VoLTE & VoWiFi 都用唔到, 所以下列方法似乎已經毋需再用?

--------------------------------------------------------------------
Pixel 6 & Pixel 7 系列 免root開啟VoLTE方法
僅適用於使用 Smartone網絡 & CMHK網絡 嘅電訊商
更新: 2023年6月更新後Pixel 6/7 用 CMHK 唔洗跟下面都用到VoLTE, 但VoWiFi就都係要set

開發者:
https://github.com/kyujin-cho/pixel-volte-patch
https://github.com/kyujin-cho/pixel-volte-patch/blob/main/README.en.md

注:
1. 不適用於非Tensor機種(i.e. Pixel 1 - 5 系列)
2. 原理係夾硬話俾部機知你個電訊商用到VoLTE, 但有啲台有其他驗證手法所以未必個個台都work, 已知 Smartone 得, CMHK 得, 3 唔得, CSL/1010 唔得
3. 每次OS系統更新後需重新設定

同問,如果唔要贈品直送到香港,好似都可以一戰
Pixel 8 Pro
Austria, Australia, Belgium, Canada, Denmark, Ireland, France, Germany, Italy, Japan, Netherlands, Norway, Portugal, Singapore, Spain, Sweden, Switzerland, Taiwan, United Kingdom, United States

邊個地區有512GB?
Google US 藍色有512GB,USD1179 買得過?
Mysim仲未有攜號轉台
最少等埋Shitti, 病貓同行山更新埋佢地隻閪App先敢上14
其實買8加錢出埋隻錶抵唔抵屌
買8定8pro好啲
8 8pro
用到
HK have IT
用緊iphone11 本身想換15
但係見今代咁多問題有卻步
想問下如果轉會有咩要注意?
係唔係用唔到5g?
同埋pixel buds pro既評價如何?
有d驚轉會麻煩+用唔慣
無5g
iOS啱啱出咗更新fix發熱
8Pro直送既話 德馬 平過英馬
英馬得128/256無512嘅?
加拿大真係幾抵買
有冇人試過搵美國frd寄過黎,大約幾多錢運費?同埋用咩速遞公司?
最近入左手7p 做副機
除左兩邊反光比較
都無咩投訴
8仔灰好靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞