當年生果報有個財演,預言美國使出金融必殺技「萬劍歸宗」!!

207 回覆
52 Like 7 Dislike
佢竟然2008年果時已經出道??

睇黎真係業內人士黎。
就係咁先勁
不過之後佢樓爆就一直爆唔到
打得贏普京就係

打唔撚贏既話,歐盟英國蝕大本
爆都係內爆,而且被黨全面管控,你見唔見到有內亂?
大陸經濟好好?
普京似計錯數
啱呀啱呀 買多啲港股A 股啦天才
記得short 爆美國
學似北韓咁先好,唔通你想好似東歐咁D人走晒出黎文明國家R爛腳好咩。
到目前為止,普京未輸。

好大機會變成當年美國打加拿大咁。錢就使左、人就死左,但一切無改過
佢繼續做落去冇輸,但俄羅斯all in 輸晒
日本係最大然家
學美國先好,幻想下大大出黎支持工人加薪4成
加息仲買股?
將美元萬劍歸宗第三部同撒手鐧兩條數拍埋就會發現一樣嘢。現時美國貿易赤字平均每月400億至500億元,抽海外盈利稅若通過,將可抵銷百幾億元;石油逆差的50億元亦將歸零甚至變為順差。可見以上兩招已抵銷美國貿易赤字一半甚至更多。

侵侵當年直接開支那波
就係搞貿易逆差
宜家搞到7788 咪萬劍歸宗
唔講係咪肥過, 但係700 同9988 疫情嗰期都仲係市值全球頭10大
而家似咩樣
仲唔夠咩,佢冇錢少d出黎周圍亂咬人都係造福世人
唔算財演了
其實中國同美國仍然係有貿易易差,中國仲係賺緊外匯,環境差極有限,而且就算人民吃草,大大都繼續會強軍同起航母,唔會平靜
日本就係要通脹+貶值,嬴
去全球化,又嬴
中美惡化,再嬴
你見唔見到歐洲有內亂?
你見唔見到美國有內亂?
美國都幾亂,加州零元購已經攪到商家走人,同埋班車廠工人咁大咬,隨時將車廠攬炒
阿直睇野係好準,不過佢睇得太前,2012 年佢出過本書,入面已經講睇個市會爆到七彩,雖然足足早左十年,但公道講時間係最難捉。

當年有買佢本書,不過搵唔返,之後有上佢討論區,入面都有個高手叫到運時來,之後就喺蘋果寫,到而家再次神隱。

我都好想可以再睇佢啲文
咁就叫亂,中國就唔亂
你唯獨對支爆set條線咁高,冇討論基礎

美國收割日本,喺你眼中應該都冇內亂
美元萬劍歸宗囉
呢個本來就係現今世界運行嘅norm
支爆的確係好難,你要國有銀行爆,有大量人去擠提無咩可能發生到,人未去到已經打到變豬頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞