【十月新番】ウマ娘 プリティーダービー/賽馬娘 第三季 (1)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
同第2季比真係垃圾🗑️
今集作為死忠都擁護唔到

btw
24分鐘要寫2場+5隻馬故事,你寫到咁不如cut撚哂其他互動focus北鑽兩個算啦
個節奏真係五馬分屍
拎大嗚大放版權係啱
但係無做出小北大半個生涯都活係大鳴大放陰影下,最後憑實力證明自己係馬王個轉折
而家寶塚跑完就突然fd哂,大鳴大放競走能力喪失條線又完全無再提過真係唔知想點
第3季D節奏真係差到痴線
劇情埋都唔埋線
重要既又飛鳩曬
https://twitter.com/Weeeda_I/status/1724813725604151687
阿船都睇到嬲
其實前面都做到輸完咁平淡
小北個情緒不如係live緊先出仲好
依家上台前就出來搞到個live唔知點畫好
高尚駿逸仲有排輸,每集都要睇佢自悲一次都幾大鑊
個人設佢都冇撚用過
op已經畫埋佢自悲毒撚收埋自己係間房
呢d可以完全唔撚講 集集係度小北日常
明明馬2除左帝皇好睇之外d配角都好好睇
RTTT:咁我呢?家陣外傳唔計呀?
應該ED後轉畫面到live完後台
小北收起尷笑叫番光鑽全名話唔會再輸比佢先岩
光鑽既戲份已經完晒準備鈴鹿化
RTTT規格外 根本係劇場版剪開四集放上YT
你可以質疑佢劇情 但係比賽畫面一定係系列之巔
光鑽依家變左八婆咁 準備同小北比賽時就黑面
贏左就當冇野發生咁
兩個既友誼小船好易翻

整到奇怪咁
俾多少少自白比高尚同皇冠唔得嘅

小北日常真係唔撚想睇 中意小北都係咁話 除左涉時間呢啲日常真係冇意思
其實我意思係隻驚主線可能做晒動畫一二三季主角但唔做RTTT
我覺得係要走小北黑化呢條路
如果唔係D同伴都唔知要來做咩
Ponny’s
比起嬲
睇完反而多左份鬱悶唔夠皮既感覺
好多要表現既野冇好好表達出黎
隻萬籟爭鳴重on9過呢2隻
真係純出黎派膠
以往d on99角色其實都有佢對主角嘅意義係度
到底係度寫乜鳩
要做咁主視覺都應該唔係路哥 做完經典年就尷尬了
啱呀,上季有波旁 米浴同NN
結果去到今季都係佢地三個
純粹派膠
呢樣又無咩
第二季麥昆開跑前仲串帝王仲閪過光鑽
小栗帽個邊一跑步D馬就勁惡
反而覺得北鑽火藥味唔夠
反映唔到對勝利的執著
如果要做曬成個時期 一定係用Doto或者Digital做主視覺 講佢哋點樣挑戰大魔王好歌劇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞