【十月新番】ウマ娘 プリティーダービー/賽馬娘 第三季 (1)

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
who are you
查返原來有血緣關係
睇最尾個幕懷疑小鳴都會比小北感化
想問贏嗰隻勝之石宜家去咗邊
做繁殖雌馬
小鳴唔感化都唔得啦
大鳴大放唔識北黑 北黑又唔識勝之石
到底訓練員平時係做乜 練到馬娘賢G比賽對手都唔知
淨係谷速力
一定要奇蹟復活
動畫會唔將自由島既成就代入大嗚大放度
好似上季麥昆代入左米浴 改變左命運咁
育成跑比賽果時你會check晒其他17隻馬娘咩
放頭洗鬼睇咩對手
紫色係咪高地之舞 同主角群鬥左兩次既外國馬
呢集整到大鳴大放好似賢G咁
見中國同台灣都話第三季好差
雖然我都覺目前唔夠第二季同RTTT好睇
但未到睇唔落
不過皇冠變左詛咒真係幾唔討好
同埋日本反應其實一直都唔錯
RTTT好睇咩比賽畫面有啲位係好靚, 但用太多3D畫面搞到幾Odd吓
同埋成田路個故事仲悶啦

第三季開始上力啦, 黃金船果集同特訓果集都開始有feel
當然成個故事一定冇可能有第二季咁神
第三季睇下之後寫小北光鑽嘅羈絆會唔會寫得好番啲啦
皇冠家族詛咒反而我幾鍾意, 始終係前兩季冇嘅嘢
RTTT勁在情感渲染同個氣氛好好
一路睇落去真係好想成田路贏一場
小北目前無呢種想佢贏的感覺
皇冠依家每次出場都來一句里見家的詛咒
依家D人叫佢改名做里見詛咒
主要都係好多馬出來但都無咩塑造唔知出來做咩咁
不過其實第二季第5集都係去到TM對決完
米浴波旁都係之後先寫
依家就話唔掂都係早左D
冇錯
用第二季故事嗰standard同期望睇第三季一定差啲
但係平常心睇嘅其實保持到佢水準
你可以睇番RTTT 果時個連登PO
好多人屌喎
[雖然我好鐘意皇道牙路,但佢嘅故仔真係寫得好片面
佢究竟為啲咩跑,唔係寫得好清楚]

[成套OVA成田路根本寫得好差
佢果D心境同埋係咁輸唔甘心 根本事但塞一隻馬入去都得
上集一輸完係度喊完全唔覺得有感動或者不值
同場唔係第一果D馬都係一樣感受架啦 你又唔係有咩特別
成個OVA人物描寫都好差]

[始終我覺得似人問題多
講劇情有東海帝同小粟帽自然對比之下的確比下去
其次造型同勝負服對比game入面又係無咩特別,大把人造型好過佢
Game入面支援卡又廢,戲入面暫時其他兩位個描寫暫時仲係好過佢,感覺佢係因為好多人睇好佢就為人地而跑而唔係好似其他兩個為自己自身目的而跑咁]

[織姬個原因係動畫嚟講算幾新 不過喱季寫得麻麻唔係好發揮到
但最後冇好好收尾
齋通靈完就算
變左中二病發咁
有d 浪費左]
RTTT算鳩數啦
大陸狗奶套野係因為套野係中國人監督
本身D劇情弱智到癲
藍衫天下唯一
出面綠衫阿加汗
本身拎第2季黎比就冇得比
帝皇本身公認就係傳奇 成個故事你自己作都未必作到咁好睇
本身左預左3期唔會好睇過2期架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞