亞運港隊77/76每日直播 (3)

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
唔係 係唔知咩預備役嘅預備役 基本上唔世界大戰都未洗佢服
香港連續兩屆亞錦都輸韓國,而家韓國除左男佩女重,好多劍種都無世界排名前列嘅劍手,但團體就係打得唔錯
花劍佩劍都好d 重劍有時都覺得悶悶地
就係覺得韓冇世界級劍手但團體有料到呢下勁
我有睇開都覺得好多時唔好睇淨係抽精彩啲劍出黎睇就好睇囉,加埋啲直播鏡頭就係平時比賽無電視播,所以得大型運動會多人講,其實世界盃分站高手仲多過亞運
我覺得佢地而家又唔係唔重視成績嘅,係真係其他嗰幾個唔夠勁
中國個人賽起碼今日有個人攞牌,韓國真係
韓國人打團體賽成日有buff同埋劍擊個人同團體真係兩樣野,韓國男重同女佩都無世界級選手,但照樣世界前幾
老實講香港都唔算弱啦 但連Ryan都有機會打唔到奧運
TB歐拖後腳?
6月亞錦其實韓國一銀一銅,但亞運無出嗰兩個
咁嘅話法同韓都算青黃不接?反觀香港同美國啲後生仔上緊嚟
法國有個老將julien前排上海gp贏過獎,不過唔見佢喺團體賽
真心好怪,所以我都唔肯定奧運喺劍擊係咪最高級別嘅比賽,仲要唔明點解連table of 64都唔湊夠,如果香港攞唔到團體,蔡就去唔到奧運,但放喺羽毛球、乒乓球呢啲無咁離譜架嘛,佢呢個水平應該起碼入到奧運
只可以靠團體ranking 入奧運個人資格
真係好奇怪,要靠團體賽入。
非洲Egypt 同大洋洲加拿大瞓喺度都入到奧運,諗起都痴線
法國有班後生,但睇落唔係特別天才,韓國就真心成個陣都偏老
男花埃及都叫水平高,佢地女子嗰啲就真係浪費名額加拿大男花其實真係不如換一隊歐洲好過
係呀,世界前四+ europe,asia,Africa,America各一,咁一個團體資格送三張個人資格個人資格就靠奧運積分
埃及好似兩個前十, abxxxxxxxsem同hamza,但奧運好似包尾
所以其實非洲同美洲(定係叫大洋洲?)真係
奧運成日都搞埋啲DEI門面野,只要生啱國家,真系訓係度都可以入奧運
遲啲有埋Trans名額都唔出奇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞