[PS/Switch]伊蘇X -北境歷險討論區 - 9月28正式發售

335 回覆
5 Like 2 Dislike
三隻鳥人個到好難打
集中搞掂一隻會好打D, 而且鳥人係大卒黎
之後跑圖同船P會經常遇到
PS5 18,563本
Switch 15,846本
PS4 10,183本

F社已死
https://www.famitsu.com/ranking/game-sales/
果隻咩貝拉朵娜難打到痴線

我 default 較難,卡左成粒鐘真係頂唔順,降難度降左兩次先打得死佢

我係咪miss左咩.....個甲硬撚到.....三招合體技先扣得一格,比佢炸一野冇一半血咁滯
依隻係我第一次玩F社驚玩到想棄
請你快棄
伊蘇相對個故事觀係悶啲
而且跑來跑去都係果幾個地方
最離譜果次係YS Origin全程跑塔
真係唔係人人都岩

相比軌跡,係差幾遠
唔知點解聽落依集音樂好有黎軌味
特別係城鎮果d
今次F社出貨量多 賣得最好嘅係switch版消化率過半 反觀PS45消化率應該得40%左右

垃圾GAME都賣咁多 掛DQ名真係好賺
然後後面繼續玩,之後個船戰又係癲癲地。
d浮空敵人成堆咁出。衝上去又避唔到招,唔衝上去又打唔到....

究竟係我d裝未跟到定真係咁Q難
合體技唔係用嚟break
你搵下啲技入面break果行高啲嘅
spam 技就break得好快
just guard 會回SP
Just guard -> 技 loop
放技有霸體 + 減傷
基本上唔乜洗用腦
認真咩
你係咪用錯技
要用break技打盾
定係用咗啲+攻-break嘅飾品
對比番歷代伊蘇既初週銷量, 哩隻絕對唔算差,
包括最多人吹既伊蘇8初週都係4萬多D左右,
雖然8有強勁既後勁谷到幾十萬,
伊蘇10睇過周圍既評價都係偏向好居多,
就睇下後勁去到邊度, 應該冇8咁出現奇蹟,
再加上DL版銷量逐年上升, 實際可能接近6萬都唔奇
仲未計亞洲區銷量, 去到年底應該有機會過10萬
可能係,我再望望先
依隻垃圾到癲 睇咗gameplay 兩分鐘已經唔會買
PowerPoint
唔係冇得揀就唔好switch 啦

發售超過一星期, 日本嗰邊既 X(前twitter) 伊蘇10突然又上番話題趨勢
越黎越多人爆左機, 好評慢慢咁擴散,
睇下影響到第二週幾多銷量, 有冇機再創伊蘇8既奇蹟
扔飛鏢唔係樹海?
我記得係細路女嚟
懷疑係因為卡嘉套泳裝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞