[PS/Switch]伊蘇X -北境歷險討論區 - 9月28正式發售

335 回覆
5 Like 2 Dislike
其實今集人物描寫真係唔錯
Xbox幾時有?
自稱粉但又只得switch的話
你可以做既行動只有一個, 就係

同PS5版比就一定冇得比
套泳裝係幾正
主要係drop frame既問題
我用ps4 pro玩,
野外場景同多怪多NPC就會跌到3X fps左右
係室內場景先有60 fps,
係得ps5好順暢咁玩
接受到平均2X~3X既switch版就去馬
如果玩過vita版ys8,就想像成效果差唔多咁
機已爆
隱藏王打埋,係差最後一隻假商船冇打,海戰到最後敵人不斷堆甲堆數值,覺得冇乜意思
個天賦其實冇乜選擇,後面果d 10星技能得個睇字,都係用1 2星技能

上debuff其實好多餘,50+30+50,專心擋格,一個滿怒合體技好過你單人不停9放招

整體不過不失,故事ok,玩法正常。用黎攝時間ok
藍光技只要一直衝刺就自動閃避,死左半個鐘我先知,仲以為只能just dodge
囡囡破甲,阿魯削血,天賦技能都係咁set。指令投比佢追就踩滑板走人
去到後面係咁spam技就完
點改好?我都勁唔慣
有冇咩會錯過既獎盃要事先留意?
白金要惡夢難度開始玩
多啲入船同船員講嘢
唔好入船長室同卡嘉瞓一覺就走咗去

我上集都係喺二周目speed run 解
好的
白金左
惡夢唔夠隱藏王打嬲嬲地去左船到做買賣
刷錢刷到男主str 水飲到上限
女主break飲到上限先打
儲咗成隻game嘅復活水用哂先打嬴
食抗異常狀態便當好打好多
伊8劇情真係太好
極有可能每集都搵伊8比
final boss好易打
今集係咪冇咗Flash guard 同flash move?
無,今集l1避藍光招 藍光以外都可以用r2擋 係咁多
簡單黎講今集玩 just guard 儲復仇值爆雙人技
咁好似易玩咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞