[PS/Switch]伊蘇X -北境歷險討論區 - 9月28正式發售

335 回覆
5 Like 2 Dislike
想問switch版有冇閹割
窒到玩唔到
https://youtu.be/a9NpL_-IX1Q?si=iXyxmSLNiin7ZJFZ

網上搵到用switch玩既效果
內容各版本一樣
建議申請白卡
你好串喎
miss左個防具仲cum左個save
重玩啦
好彩clound有尋晚個save,用easy追返D進度
軌先玩耳屎毛
終於都爆機

日版專用, 中文版冇份
miss左第6章個燉肉
有時一大堆細怪仲要又紅又普攻又藍攻好撚煩
盲女個支線
我玩果陣係諗緊
早兩日葬送的乜乜乜又係講隻怪物扮有人性
同埋如果係bg3一定有得殺隻怪/放過佢盲女會死
咁YS一向唔係咁的風格 .....
大佬唔好咁痴線啦
白金左,二周目開始時90lv都已經覺得唔輕鬆。煉獄打隱藏boss打左勁耐
好佩服一周目已經打煉獄嘅人
第一次接觸依個系列,爆左機再上網睇番之前嘅故事,原來佢個時間係跳來跳去,今集個時間線原來咁前,都幾特別。
關於個整體故事同今集個ending, 有D嘢想問下依個系列嘅老手
冇人知
話唔埋同第二個系列軌跡
穿越時空炒埋一碟都仲得
有興趣就買埋隻8玩下
成個系列嘅定位係每一集都係佢嘅一次冒險故事,總共有一百冊。如果照字面解釋就姐係要出到伊蘇100先完哂。

佢每一集劇情都無乜連貫性,所以都唔洗太介意時序。

至於最後舊石,我唔係老手,不過我聽講係第一次有疑似佢老年嘅劇情。我個人就覺得唔洗太上心睇完就算,因為你都唔知道F社將來會點出game完咗個系列同會唔會交代更多。
有冇攻略推薦,想check番自己有冇miss 到啲支線或者收集物品
一週目白金基本上男主角加爆攻同回避,女主角就加爆甲同避,返正中一下點都死 藥水留到last boss 先用,勉強過左,繼續支持下一集
https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bsn=2572&snA=8847

我睇呢個 一週目白金
不過臨完發現漏咗同羅梅斯要買夠野先升親密度
要load save
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞