【小說音樂化】YOASOBI 討論區 (25) THE BOOK 3| 夜駆十億|ASIA TOUR|NHK 18祭

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
好撚心咪再po麗英呢條柒頭出嚟
把聲又難聲
有時我會企喺度聽完佢
#YOASOBI爆誕祭2023 #YOASOBI4周年
你有道理
我都可以覺得你呢個行為好幼稚
言論自由
幾日前喺如心廣場一期間日本化妝品鋪頭聽到個staff 大大聲播春紫苑
四週年
不如講下大家係點樣第一次接觸到Yoasobi
我係比Youtube 嘅演算法搞到我入坑
播完唔知邊首歌之後就播夜に駆ける
一開始唔覺得有咩, 但越聽越上癮
就係咁開始入坑
https://www.youtube.com/watch?v=x8VYWazR5mE
我係夜驅已經紅咗一段時間
知有呢首歌有日屎忽痕去聽覺得幾好聽
然後又屎忽痕搵埋其他歌聽

好似打開咗新世界咁
點解可以首首都咁好聽
然後慢慢上癮日日返工都開playlist 嚟聽
乜你仲未死呀麗英fans
你都未死我點會捨得死
一定等你墊屍底
演算法+1
入坑歌係怪物
怪物,睇beastars 第二季果陣一播OP,聽第一次已經上癮,之後就入坑
睇beastars+1
不過係聽到首彗星ed再上youtube聽埋TFT版就入左坑
我應該係少數由ハルジオン 入坑嘅
本身冇乜點聽日文歌 之後YouTube 演算法推介咗ハルジオン 俾我,覺得好好聽,然後聽埋佢哋之前出嗰啲,之後就一直聽,入埋坑
我本身追開初音 已經覺得ayase啲作曲完全啱我口味
最初見佢po yoasobi project 都仲未知係咩嚟
點知咁正
之後就每一首出teaser都勁期待 首首都等到凌晨聽
所以我係鍾意ayase 多過幾田 但係連登成日笑佢糖兄 冇ayase 幾田會咁快爆紅?
玩膠以為自己好好笑姐班傻仔 洗乜咁上心
Ayase 又深夜開live 又miss左
loop 番十次彗星TFT 慶祝
無是但一個都唔係YOASOBI 缺一不可
我係出到群青果陣先識得 YOASOBI
初期只係覺得 MV 幾特別
聽返轉頭發現首首都好能正
夜驅直頭驚為天人
就入坑到今日
本身仲覺得群青合唱有d 騎呢
但而家想佢多d
之前睇人哋嘅片背景用あの夢嘅piano ver.
嗰時已經覺得好好聽 但不以為然
之前睇到TFT真係一秒愛上呢個小姐姐把聲
後尾知道あの夢都係YOASOBI嘅歌就毫不猶豫咁入咗坑
日本又有tour
https://www.youtube.com/watch?v=AhqmrPNvn7Y
YOASOBI 3rd EP『THE BOOK 3』全曲トレーラー
啲時間都隔得幾遠
冇得踩4場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞