【小說音樂化】YOASOBI 討論區 (25) THE BOOK 3| 夜駆十億|ASIA TOUR|NHK 18祭

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
冇買clockenflap飛依家後悔 仲有冇方法買到
鹹魚青菜各有喜好,有乜所謂
原來賣晒星期五
咁好反應希望加場solo
你得返黃牛可以揀
電子飛可以改你名
但我唔知有冇限制改名次數
黑心嘅係有可能無限改嚟賣
如何將門票轉讓給他人?
如果你想將 Clockenflap 的門票轉讓給他人,可使用 Ticketflap的 「轉發門票 」功能。
登錄 Ticketflap 賬戶,進入 「我的門票」,選擇你想轉發的門票 並使用「轉發門票」功能。輸入及確認收件人的電子郵件地址。
一旦你的門票在音樂節入口處被掃描,你將無法更改門票上的姓名。

可以轉讓 咁應該冇咁大風險
首播有12k 人
MV靚但係歌感覺一般
上次idol 45k人 今次都有40k人
出現了

Yoasobi每次出新歌都一定有人講
我覺得Idol先至唔正常
佢地每首歌都好聽 只係流量程度不一樣
根本冇可能每首都爆紅,17演唱會版仲正過錄音

啲人好鍾意K-Pop嗰類口水跳舞歌
依家成個日本都係依啲歌~好煩

又唔係屌又唔係話佢難聽 做乜尻
大家唔洗嘈
好唔好聽好個人
只要唔好好似支站d 人擺明聽都冇聽過淨係想撩交嗌就得
事實真係每次出歌都一定有人咁講
事實真係每次出歌都一定有人咁講

因為祝福嗰陣我都講過你講嘅嘢
首歌無祝福嗰時聽咁震撼
我覺得 YOASOBI 出「一首歌」既期望值拉得太過高
高到突破天際
其他歌手直接出一隻碟
碟入面 10 首歌可能得一兩首係好聽
其他一係實驗性質
一係就玩味
一係充數
但正常冇咩人會屌

全人類對 YOASOBI 真係要求首首都係派台歌 (基本)
最好要一首好過一首
又要好聽,又要搶耳,又要突破風格
好在我唔係 Ayase,人都癲
高達fans 因為祝福而入坑
最鍾意もしも命が描けたら
歌同故仔都正
睇咗第一集 唔覺有咩咁唔啱feel
勇者係咪第一首歌最尾冇升key
Same
唔識形容
要講嘅話就係實際上夾埋個畫面你唔會點察覺到啲電音元素
好似融入咗去咁
所以真係齋聽歌同睇埋畫面係兩樣嘢
B站啲芙粉(其實我覺得係夜遊hater扮既芙粉)開始屌mv竟然會靚過tvop,唔公平
開始有人轉風向
之後啲偏激芙粉見到啲人反佢哋又好嬲好嬲
成件事幾好玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞