【小說音樂化】YOASOBI 討論區 (25) THE BOOK 3| 夜駆十億|ASIA TOUR|NHK 18祭

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
Idol 前既人氣低潮期應該真係有打擊
香港人都屌d 歌首首一樣、技窮、回塘
日本應該都有唔少呢d 壓力
講笑梗係咁講
應該有幾分真心話啦
祝福之後都真係有聲音覺得 YOASOBI 走到盡頭
book 3 解散呢個說法都唔係第一次聽
若然冇新野
夾硬續落去變過氣組合
定係好好睇睇三部曲謝幕做傳奇歷史
Idol 確係分水嶺

係咪idol太誇張

祝福之後仲有4個植木賞合作,seventeen呢首本身T1級嘅作品慘被idol夾殺變炮灰,點都講唔上夾硬續落去啦

Btw

勇者幾啱我口味

等小說出嚟再夾住聽應該可以再升多啲評價
晏啲兩個鐘第一集直落MV睇下會唔會再好feel啲
Seventeen真係好聽 值得更多 希望clockenflap 有seventeen同RGB 不過機會少少低
其實聲勢係差好遠
seventeen 年頭出左 (但好似咩 711 限定)
直木賞幾首歌既聲勢同 book 1 歌差好遠好遠
睇 yt view 都見到
未出 idol 之前一樣爆唔起
seventeen live 好能出色又好熱鬧
值得做常設表演歌
我覺得佢song list跟head in the clouds 多 再加多隻勇者live 希望燈到有 17炒熱個場一流
勇者冇可能冇吧
所以有live一定要睇
咁book 1 真係堅好聽喎
我都係loop舊歌都過新歌
近期出果啲,會成日loop 既已經係水星魔女
然後一定會有人屌 idol 之後勇者又變返之前水平

我就好能鍾意 YOASOBI 既歌
理9 佢地
有歌就 J
所以「出道即巔峰」其實係貶語黎
真心好彩 Idol 大爆紅
其實我聽seventeen 次數應該多過idol
真心唔識欣賞idol 偏偏最紅係依首
係咪仲紅過夜に駆ける?
某程度上依啲會爆紅會令之後嘅創作以超越一開始嘅自己 而無形比自己壓力 但我要多謝idol 令大家仲有yoasobi 聽
要Loop就要課Mora Hi Res啦
初聽同祝福一樣覺得好似有啲退步
但越loop越中意

只要ikura 繼續開心唱 YOASOBI
我就滿足
冇錯
係我眼中只有普通好聽
同埋好撚好聽嘅分別

即係全部歌都好好聽
似係
我到而家仲未搵到另一個歌手或組合
可以好j 過 YOASOBI
真心搵唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞