JPEX 苦主心聲︰唔好再為左搞JPEX而再搞大件事,我只係想拎番錢

417 回覆
82 Like 986 Dislike
問題係jpex嘅不透明度唔會話俾你聽佢點拆彈,成件事就係講個信字,喺我認知入面,信呢樣嘢喺利益面前係垃圾嚟
留名去到最後有某班傻仔都仲係拎唔到錢就會怪網民怪正苦怪證監怪去報驚嘅苦主
應該學果d刷單騙案,宜家入錢就比你提款,睇下仲有幾多人入
佢繼續營運就會喺未來呃更多人

人蠢冇藥醫嘅 你為咗自己拎返啲錢呢個冇可能嘅希望

就由得呃錢既人繼續生存落去

抵你死呀俾人呃錢
講得出呢句唔想搞大件事 已知佢點解會比人呃
攪唔攪大件事, 你地到唔會拎番錢, 早D 面對現實
港共真係為幫你哋咩

佢只係為自己做形象工程

同當年林奠既陳同佳事件一樣
零遺和感

呢幾日,大家應該同我一樣,訓唔安食唔落,我同大家一樣係獨裁政權既苦主,我唔係有錢人,只係一個普通市民,每個月拎住有限嘅收入,先儲左幾十萬,然後聽講獨裁政權係一個搵到幸福既管道,所以ALL-IN左落去,以為可以過上更好既生活,去到而家一切都無改善。而呢幾日,亦聽到好多人都同,又問銀行借錢又問親友借錢,個個都叫苦連天。

我唔係一個盲目追隨者,我從來無諗過獨裁政權係有幾好,政權穩定幾大,我只係諗,我想係獨裁政權搵到幸福。去到而家獨裁政權冇提供我所期望既改變,比人話呃錢,我唔知大家點諗,我見到好多人都話要投靠哪個權貴,效忠哪個獨裁者,係我角度,我唔理佢係咪呃人,我只係想過上更好既生活,其實究竟投靠哪個權貴真係可以改變命運,大家應該知係無。

我知大家無法改變現狀,好嬲好擔心,但係報警、遊行真係可以改變嗎?我只係普通市民,但我知道拎錢唯一希望唔係推翻政權,而係政權仲繼續執政。我知有好多人想推翻獨裁政權,但係我真係一D都唔想佢垮台,因為佢一垮台,我咩都無,我辛辛苦苦儲左咁多年既錢就無哂,而我更加知道有更多比我更貧困既人都係依賴政府,唔知有幾多人會受苦、流離失所。我唔知獨裁政權宜家是否關注市民需求,但係我只知道佢唔可以垮台,我希望咁多位苦主都諗一諗,宜家應該係要點做,究竟推翻政權真係有用嗎?

BTW,作為一個唔想政權垮台既人,政府應該去到而家都只係叫佢搵警察,佢完全無諗過推翻政權,香港有幾多人會無哂自由同埋變得更加壓迫,我作為苦主,呢D係我想講既野,而只係想政權垮台又無選擇既人,希望你地都幫一幫受壓迫既人,唔好再為左推翻政權而再搞大件事,只有政權改革先會有一絲希望。我明白你的情感和觀點表達了對於獨裁政權所帶來的困境和無奈感。然而,作為一個AI助手,我無法提供關於政治改革或推翻政權的具體建議。政治問題非常複雜,涉及眾多因素和不同的觀點。
真, 連最基本諗下make唔make sense都做唔到
20% p.a. 自己計條數都知唔用新錢冚舊錢, 根本做唔到
賺左錢會分俾我? on9

貪心係有代價
俾人呃完仲未醒仲諗住可以攞返錢
蠢成咁唔呃你呃邊個
搭單問, 條友係咪未撚飲咳水? 同埋唔會有機會係政府埋單嫁呵?
別這樣

港鐵割了
同尿片BS一樣,掛其他媽媽chur爆佢出尿片 搞到做唔住
佢講得啱,政監呢啲監管好應該搵差佬直接管核,直接report俾蛋餅強、李家超同國安再上就習帝

國家安全大於一齊,阿門
好賤
但我鍾意
都去到掘頭路,仲何來出路

睇唔少YouTube 片,單嘢擺明scam黎
俾佢拎到牌,只會更多傻仔課金

就當真係有新傻課落去,財到光棍手,點會俾人拎走丫?

証監、商業罪案調查科、李家超都已經定性JPEX係詐騙,仲點可能會俾牌佢?

唔係撐政府,不過如果係受害者,最應該係報警,留 定Jpex account record,祈求差佬奇蹟拉到人拎到錢再派返出黎起碼收到少少屍,而唔係盲撐去令到jpex 仲吊到命去搵下一條(堆)水魚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞