Cyberpunk 2077其實唔差 係輸在傳媒抹黑

154 回覆
34 Like 154 Dislike
始終CDPR係新崛起公司 唔識應對美國商業競爭
StarField整得仲衰過初期No man sky都冇人傳媒出聲
有打哂主線都知實際2077唔差 主線玩得過 Night City亦好有魅力

我估太部份人係主線都未玩完就畀傳媒洗哂腦去退錢
講初期bug問題刺客集集都勁多一樣冇人出聲 連「神作」elden ring都有唔少 明顯係有班人針住2077嚟插

最緊要係傳媒煲大件事後CDPR團隊仍然係有落手去keep住更新同出新內容,對相信佢地嘅玩家不離不棄,而玩家就畀幕後搞局嘅人帶哂風向背棄CDPR,所以有時覺得Bandai呢啲垃圾公司仲生存到嘅生態真係打機撚值得擁有
預賺咗 幾時玩得?
一開始係差喎
當時出嘅時候已經係依個版本 都可以叫返聲神作嘅
但當時真係唔掂 仲要加上出前宣傳帶黎嘅反差
乜撚嘢畀傳媒洗哂腦去退錢
買嗰啲 先係畀人宣傳洗腦咗去買
唔知你想表達啲乜,如果你依加開隻2077打哂主線仲講得出係垃圾要退錢咁我會好佩服你
你都識講依家啦
年幾兩年
3090都換咗4090啦
等埋dlc試下玩一次
當年勁期待 但多bug到退咗款
當年係宣傳失實 再加多bug 主機版直頭玩唔到
但後尾更新加出埋動畫算已經救返 算良心公司啦
等dlc出會再爆一次機
我個人覺得係好玩過elden ring
開頭係差

而家主流意見都係話好左好多
剛出係差
依個係事實唔好兜
但之後落力整返好
知錯能改比次次考100分好
但係Witcher 3一開始都係bug?
如果唔格硬出 延多幾年個觀感好好多
一做臭個名好難先救得返
ps 版係差

但pc版除左有bug仍然完成度頗高

我第一日就玩
不只bug啦
當初係鋪天蓋地咁宣傳
當時討論氣氛同期待感同實際拎出黎嘅貨反差太大
我估2077啲人都係跟風玩,唔會理context
CDPR係新崛起公司
可能我對gameplay 要求本身唔高 所以我覺得唔太大問題
不過都係好大反差嘅 只係我focus 喺故仔 我電腦玩又無咩大crash 所以我無太大問題
如果冇宣傳得咁癲我會同意係一個良作
你真係抵能
你咪撚戇鳩啦忽然gamer以為自己好中肯
我都好鐘意2077但2077係出左一段日子之後先整返做玩得
同埋如果你真係識野就會知
隻game由公佈會做到推出有超過9年時間
事前又請奇哥又吹到大一大有呢樣有果樣玩家可以點點點
出到黎先唔好講bug果D
就算整返好當初講過會有既野都有最小八成係冇撚左
個世界觀仲要睇完動畫先真正投入到,好似一開始就遇左迫人睇埋再玩,或者cut左好撚多野咁
第一句已經on99
仲記得一個波黑畫面個Bug
D人仲以為比人打爆左視覺系統,係隻game故意設計
佢唔一開始煲到咁大咪冇咁多人屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞