傳Lisa拒絕500億續約金 恐首爾演唱會成BLACK PINK解散場

471 回覆
379 Like 15 Dislike
韓國人氣女團BLACK PINK四位成員續約YG娛樂的消息,成為外界和粉絲非常關心事項。最近新聞多籮籮的成員Lisa昨日(15日)傳出不續約的消息。根據外國傳媒報道,Lisa已先後兩次拒絕YG娛樂。先是公司提出的200億韓元(約1.18億港元)的續約金條件,其後YG娛樂將續約金提高至500億韓元(約2.95億港元),但依然遭Lisa拒絕。報道傳出後,粉絲非常擔心BLACKPINK全員續約失敗,而成明天和後天(16、17日)的首爾最終場演唱會後,會否最終面臨解散局面。因BLACK PINK至今仍未落實與YG事務所續約,YG的股價今日跌至7萬5,100韓圜(約452港元)。公司惟有出面回應,表示與Lisa續約一事仍在商討中。

另外,BLACK PINK今明(16、17日)兩天在首爾舉行巡演最終場,昨日Lisa從機會場返韓時獲大量粉絲接機,混亂情況中有粉絲的禮物打中Lisa臉部,見她表情痛苦並掩鼻三秒,事件引起大批粉絲不滿。
200億唔約就加到500,咁即係當人傻閪想呃人300億
同鬼佬富二代就黎結婚 仲駛出黎做?
又唔話呃
你情我願姐
只不過個價未係佢心水
你咁後生 3億啦 3億就夠喇
唔只係鬼佬富二代
地球上最有錢果個個仔
可能YG自己係炒狗,想造勢食埋巡演尾水啫
痴線, 韓國女團 真係勁賺錢
差唔多3億港元續約

難怪咁多人去韓國做訓練生
只要出道到, 真係開心過中六合彩
英超是但搵個球星都唔止啦
首富個仔都要食賓賓
Ching咁大個人仲未識分泰國菲律賓
YG咁孤寒會出3億港紙?
想人續約就對人好啲啦
on9 哩隊差唔多係5年內最紅 國際性個隻 下面幾多出道都係屍底你唔知
如果真係嫁俾Frédéric
區區3億真係睇唔上眼
貝爾納·讓·艾蒂安·阿爾諾,KBE,出生於魯貝,法國商人,頂級奢侈品公司LVMH集團的董事長和CEO並持有51%的股份。 2011年12月,將其個人控股的阿爾諾集團的三成一股份,轉移至其在比利時的公司Pilinvest,這些股份總值55億英鎊。阿爾諾集團是LV的控股公司。 維基百科
淨資產: 1973 億美元(2023 年)
我一百萬就可以
1.5兆 港紙
所以3億港紙係咪搞笑
是旦啦 4件都冇心做女團架啦單飛賣下廣告溝個有錢仔仲好啦
賓賓係形容佢個樣似
識到首富個仔都要跳艷舞
今晚打俾條仔扮下嘢哭訴吓返工好辛苦,應該都即刻拎到三億港紙
擺明自己放消息谷尾場演唱會
尤其個八婆Jennie
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞