【小說音樂化】YOASOBI 討論區 (24) THE BOOK 3| 夜駆十億|葬送のフリーレン OP|NHK 18祭

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
不能帶專業攝影器材,哭了
搵人問下佢地係唔係好憎香港

好在藤井風唔係SONY
Gopro嗰啲得 不過唔鼓勵
下星期可能係夜驅TFT 上番黎
香港場地其實唔太易搵,好多文件野同批文。
當然,SONY 有無申請過都係個問題
GoPro唔比帶喎
係咩 3月見人拎insta360 GO2嗰啲
本來我都想帶Gopro,不過費事搞咁多嘢
得閒攞部手機拍幾嘢當留念就算
就算比我帶到入場,攞出嚟拍都費事比班食蕉照田雞
原來咁多仆街仔偷雞 我都冇睇清楚
專心睇show算
sony本身陳柏宇嗰啲都有搞con 一定識搞
係差在會唔會判出去比娛樂公司搞 日本齋收artist fee
比班門口食蕉搵到違禁品
應該唔會有地方比你放嘢 等完show攞返走

另外,真係唔比自己帶水?
違禁品冇試過唔知
3月嗰陣係星期五唔俾帶水樽
星期六日可以帶 但要空樽
場內有得斟水
其實啲食蕉唔check 細袋
今時今日香港嘅唱片公司唔會點養人做production
最多人嗰team應該就係A&R
或者淨係得A&R班人

SME HK對比其他國家同地區,就只係一粒微塵
香港大部份公司都係,上面有一班「食鹽多過你食米」嘅人,有心做都好難做到想做嘅野,亦因為呢個原因,Makerville 只係做左好少轉變就帶起左陣風,但其實落後左x年。

加多句,班所謂老牌唱片搞手識唔識 Yoasobi 都係個問題
剛好某FB PAGE 大推既除藤井風之外大部份都係SONY (YOASOBI, milet, 綠黃色社會...)
結果次次TOUR都冇香港份
都唔止呢班,講緊好耐已前morning 娘,AKB,嵐…全部都無香港場
冇記錯有一輪UPFRONT(HELLO PROJECT)直頭冇埋香港代理

平時大大力推 既歌手/組合結果海外LIVE次次都冇份,D小編真係慘
係咪成撚日標題黨 成撚日炒車嗰個FB page呀?
核彈消息
係咪成日打錯字個page
香港人飛日本追星咁多年,堆搞手都唔做野,其實真係好唔掂 ,有d直頭留埋係個邊兼入籍
連自拍棍都唔得
都幾嚴
個撚個飲到啤啤夫
自拍棍可以作為武器
咁應該連部m43機仔都唔帶啦
望遠鏡+ 電話算
我到時都係用手機拍幾隻歌就算
因為冇乜可以拍足晒
就算部手機唔overheat,我隻手都都頂唔順
聽日上m countdown唱idol
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞