[Flightsim撚]模擬飛行集中討論區(32)

562 回覆
4 Like 2 Dislike
嚟緊20號星期六晚IVAO有活動
時間係1000-1600z
有興趣嘅可以click下面條link了解詳情
https://forum.ivao.aero/threads/destination-asia.379575/
[最辛燒熄]面對劣幣驅逐良幣 逃避既可恥亦冇用
唔使擔心吸納新血問題嘅平台應該積極作為
著手提升虛擬機師質素
確保大部分用家得到正確、有序咁飛行同管制嘅樂趣
https://www.reddit.com/r/VATSIM/comments/1e5ldvr/i_feel_sorry_for_eham_app_today/?share_id=wbG6tv3_-8lcAXWShNW6G
MSFS 幾時比Mac用而家M-series 晶片咁勁
[坐井觀 觀世界]有專家認為暑假期間機師質素良莠不齊
有好嘅狀態意識可以防止事故發生
https://www.youtube.com/watch?v=Jr1lg1rcR1E
算吧啦,而家香港啲C1嚟講得返兩個14開頭嘅係正常人,其餘嗰啲都係連中學都未畢業毛都未生齊嘅死小孩,甚至有啲新嗰啲特登揀喺啲冇流量嘅儲鐘,好心佢哋咁辛苦就咪學人Online啦
總之嘅就係而家啲主流嘅都係啲毛都未生齊嘅中學雞,然後嗰啲呢郁吓就發憫憎,有個甚至呢講嘢鬼食泥咁嘅款但又要學人快,問多幾句就唔耐煩。我懷疑嗰篇文章分分鐘就係講緊佢
但係講真 投入最多時間心力去玩嘅就係中學雞嘅時候
呢啲年輕肝臟對社群好大貢獻
問題就係點樣好好教育佢哋
有冇諗過而家佢哋嘅阿頭都係呢類人嚟
呢條友去咗邊
真係好耐未見過佢蒲頭
其實本身有個住喺德國嘅香港人都好想搞好呢個圈子佢,但最後搞搞吓都搞到淨係喺德國嗰度Online
[最辛燒熄]IVAO XE官員集體失職 活動開始前不足40分鐘先出更表
有冇巴絲有用Self-Loading Cargo
成日都cabin music 遮咗啲廣播聲廣播完都唔識停
有冇人覺得msfs pmdg777同p3d個架d aerodynamics有小小唔同?
仲有taxi好快 開reverse thrust 架機識倒後行 咩料 a320咩
另外一去setting再入返去佢會自動deploy去flaps 30同開spoiler
本來更新左見好似無事 但之後又嚟料 係咪我set錯/溜嘢
呢個無事了
咁即係發生咗咩事
個control setting 冇啦啦自己改咗 唔知係咪bug
仲有其他問題, 例如tsa a320 throttle 2邊油門唔對稱
calibrate 咗都係咁 flaps 同spoiler 問題del 咗keyboard 個full flaps setting 就冇事
軟件問題比較嚴重既就係fenix a320 mcdu有時會 intercept 唔到nav data
好似要自己撳停
你用緊咩version?
[最辛燒熄]三跑SID/STAR出咗 OCEAN壽終正寢
https://www.ais.gov.hk/3RSinformationpack/3RSinformationpack.pdf
1.6.4.2
好似話係bug
我以為正常要自己撳停
反而我用唔到個voice command 功能
簡單總結 GUAVA/TD接近消失
以後用中跑道直衝向大帽山勁刺激
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞