[Flightsim撚]模擬飛行集中討論區(32)

562 回覆
4 Like 2 Dislike
[最辛燒熄]或閃香港空管疑工作壓力過大 對新機師失控喪鬧
https://www.reddit.com/r/VATSIM/comments/1dxf1om/passive_shaming_from_a_controller/
MSFS2020買STEAM定regular 版本好?
suppose係一樣
只不過你要開steam folder可能要開多兩層先到
咁就好啦
驚有相容性問題
冇咩特別嘅話建議少隻香爐少隻鬼
STEAM做緊半價
我一直都係用 steam version 完全無問題
[坐井觀 觀世界]有評論認為事件反映或閃機師質素及新人學習文化堪憂
事件亦造成玩樂主義支持者同真實主義支持者之間撕裂加深
長遠不利線上模擬飛行平台發展
篇嘢勁多花生
都係啲旁觀者講 冇當事人走出嚟澄清
睇到呢段片唔知點解有種講唔出嘅親切感
好似每日發生十萬次咁
https://www.youtube.com/watch?v=iI9n9RWceSU
[最辛燒熄]恭喜Navigraph成功壟斷市場 頂死Aerosoft
https://fselite.net/content/aerosoft-to-discontinue-navdatapro-at-end-of-year/
FSLAB A320冇MSFS版有冇咩用得過既alternative
fenix
想問下如果想玩MFS, 有無砌機list 推薦 6-8000
唔該
另外想問埋入雲效果係咪得active sky 做到?
FS2020唔裝天氣add-on已經好好
default天氣engine直頭做到風吹過山時改變風向嘅效果
啲雲打落cockpit 散開嗰個效果好似係active sky 獨有 定而家其他alternate addon 或者default 已經有?
已經課過fsx+p3d, 唔係好想再比多29.9
用Active Sky會有啲雲喺飛機底自轉
呢啲嘢default應該已經要做得到
始終做唔到active sky個種入雲效果
pmdg 777 咁多問題
個rudder pannel有時會冇反應
冇啦啦自動deploy flap
fmc set des同arrival data唔岩
新出嘅嘢就係咁多bug
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞