[MOOMOO]MAMAMOO討論區[3] MMM,我地十月見啦!!!

1001 回覆
27 Like 13 Dislike

呢幾日睇番我結 星個pose

Key
170827 #MAMAMOO 官咖留言板更新 #輝人 #휘인

안녕하세요 휘인입니다
늦은 시간 이렇게 글을 남기게 돼 죄송한 마음입니다.
즐거운 주말에 팬분들의 근황도 궁금하고, 소통을 하고 싶은 마음에 무작정 브이앱 채널플러스 채팅과 라이브 방송을 하게 되었는데 그 도중에 말실수를 했습니다. 먼저 죄송하다는 말씀드리고 싶습니다.
단어의 뜻을 정확히 인지하지 못한 저의 실수입니다.
그리고 비록 저는 성인이지만 청소년 팬들이 시청가능한 곳에서 술 한잔을 기울인 점도 얼마전에 음주가마무라는 영상을 통해 음주 장면이 있었기에 안일하게만 생각했던것 같습니다.

저의 경솔한 행동으로 인해 실망하셨을 팬분들께 죄송한 마음에 늦은시간이지만 글을 쓰게되었습니다.
더 깊게생각하고 조심성있는 휘인이 되도록 앞으로 노력하겠습니다.
너무 죄송합니다.

大家好 我是輝人
在這麼晚的時間發文是想表達我的歉意.
在如此愉快的周末 我想知道粉絲們的近況, 也想與粉絲們接觸的情況下 無預警地開啟了 Vapp Channel + 的聊天與直播
途中我說錯了話. 在此先致上我的歉意.
沒有弄清楚單詞的正確意思是我的失誤.
還有雖然我已經成年了 但在青少年可以看的到的平台 說倒一杯酒的部分 還有前不久在飲酒歌媽木的影片 有喝酒的場面出現 我覺得自己太過欠缺思考了.

因為我輕率的舉動 而感到失望的粉絲們 因為深感抱歉 所以在這麼晚的時間發了文.
以後我會努力成為更加深思熟慮更謹慎的輝人.
真的非常抱歉.

發生咩事

輝狗紋完身之後即興vlive
當中用字好似唔係幾好 而且live緊果時飲左酒但冇申請到
所以就post文道歉

飲酒要申請 向邊個

vlive

要咁架 而家段片冇得睇tim 早知尋晚睇啦

同埋佢係有年青人睇的時段飲到貓晒

仲要講d疑似粗口。

D人認為佢d fans(即係你地 )

會有樣學樣(當然你地會話唔會)。

所以0先話佢

呢幾日睇番我結 星個pose

第幾集
170827 #MAMAMOO 官咖留言板更新 #輝人 #휘인

안녕하세요 휘인입니다
늦은 시간 이렇게 글을 남기게 돼 죄송한 마음입니다.
즐거운 주말에 팬분들의 근황도 궁금하고, 소통을 하고 싶은 마음에 무작정 브이앱 채널플러스 채팅과 라이브 방송을 하게 되었는데 그 도중에 말실수를 했습니다. 먼저 죄송하다는 말씀드리고 싶습니다.
단어의 뜻을 정확히 인지하지 못한 저의 실수입니다.
그리고 비록 저는 성인이지만 청소년 팬들이 시청가능한 곳에서 술 한잔을 기울인 점도 얼마전에 음주가마무라는 영상을 통해 음주 장면이 있었기에 안일하게만 생각했던것 같습니다.

저의 경솔한 행동으로 인해 실망하셨을 팬분들께 죄송한 마음에 늦은시간이지만 글을 쓰게되었습니다.
더 깊게생각하고 조심성있는 휘인이 되도록 앞으로 노력하겠습니다.
너무 죄송합니다.

大家好 我是輝人
在這麼晚的時間發文是想表達我的歉意.
在如此愉快的周末 我想知道粉絲們的近況, 也想與粉絲們接觸的情況下 無預警地開啟了 Vapp Channel + 的聊天與直播
途中我說錯了話. 在此先致上我的歉意.
沒有弄清楚單詞的正確意思是我的失誤.
還有雖然我已經成年了 但在青少年可以看的到的平台 說倒一杯酒的部分 還有前不久在飲酒歌媽木的影片 有喝酒的場面出現 我覺得自己太過欠缺思考了.

因為我輕率的舉動 而感到失望的粉絲們 因為深感抱歉 所以在這麼晚的時間發了文.
以後我會努力成為更加深思熟慮更謹慎的輝人.
真的非常抱歉.

發生咩事

所以就post文道歉

飲酒要申請 向邊個

vlive

仲要講d疑似粗口。

所以0先話佢

唔係有樣學樣
而係已經學左 佢講左一次個字 vchat就洗哂版
佢已經講話唔會再講個字 但班人已經唔受控

所以就post文道歉

飲酒要申請 向邊個

vlive

仲要講d疑似粗口。

所以0先話佢

唔係有樣學樣
而係已經學左 佢講左一次個字 vchat就洗哂版
佢已經講話唔會再講個字 但班人已經唔受控

明明d fans都係想同同佢玩下又見輝狗咁high 點知反而搞到輝狗仲錯多2錢重咁

講真呀,係香港d 後生仔,有邊個唔識講番兩句粗口呀
你可以話你唔會講,但係一定識囉
我呢張有氣質好多,雖然係幻覺

點止香港 個個國家都係啦 而家咁樣就好似香港d婦團咩都投訴話教壞自己仔女咁 好心啦
不過韓國文化係咁 太多道德塔利班 只能話輝狗唔好彩

岩岩先睇返個直播
跟本就好歡樂冇乜野
最多係講飲酒場面, 不過佢地團live 之前都試過啦

人紅是非多, d anti 借題發揮
希望唔會影響到佢之後唔live 啦

點止香港 個個國家都係啦 而家咁樣就好似香港d婦團咩都投訴話教壞自己仔女咁 好心啦

岩岩先睇返個直播
跟本就好歡樂冇乜野

其實唔太大件事 係啲kpop報導你睇到好似好多姐
唔開心就實有 但唔影響啦
https://youtu.be/LMjCAX-Ad_E

條片搵左幾日終於搵得番
容仙個嬲樣同輝狗個驚樣

岩岩先睇返個直播
跟本就好歡樂冇乜野

motherpumpkin講咗好少次咋喎 飲酒又唔係狂飲個種
不過輝狗開live個時真係勁開心

印象中講得一次
報導全部寫多次講
係佢見到d 惡評唔開心之前呢次直播係好正

岩岩先睇返個直播
跟本就好歡樂冇乜野

motherpumpkin講咗好少次咋喎 飲酒又唔係狂飲個種
不過輝狗開live個時真係勁開心

印象中講得一次
報導全部寫多次講
係佢見到d 惡評唔開心之前呢次直播係好正

我都淨係聽到1次 仲以為自己聽漏 睇黎冇

所以咪話係個CHAT出事 比新聞煲大左

估唔到mamamoo呢啲清泉都會俾人搞到咁
anti文化

向好果方面諗 證明mmm紅

anti文化

是其是。非其非。

佢咁樣係外國冇問題。

但亞洲地區。特別係韓國。

對藝人的要求要高一點。

我覺得有人放大這事是不對。

但輝人今次的確是有做得不恰當。

利申:mama飯。tara飯。gfriend飯

anti文化

是其是。非其非。
佢咁樣係外國冇問題。
但亞洲地區。特別係韓國。
對藝人的要求要高一點。
我覺得有人放大這事是不對。
但輝人今次的確是有做得不恰當。
利申:mama飯。tara飯。gfriend飯

佢都道咗歉
本身睇開Mamamoo都會知都會估倒佢哋係會飲酒會爆粗
如果因為咁小事放大到不斷嘅謾罵就唔好啦
宜家做嘅都係想件事沉
hyuna said that she made her close friends listen to babe beforehand & mamamoo's hwasa told her that it's really good, her best song so far

https://twitter.com/hyunapng/status/902490137249988609

華莎x泫雅
( Show Blocked User - 洪真英 )
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞