有冇手足係濕疹到癲但最後都搞掂到?

195 回覆
53 Like 6 Dislike
如果有能力嘅,試吓離開香港
早打早享受 遲打享折扣 好似每年都會平啲
今年年頭好似先平咗一千幾百
下年應該會再減 貴真係佢唯一嘅缺點
死道友。
Lm

幾千蚊試一試先,然後香港人多數發現其實都係塵蟎敏感

之後就著手喺間床同張床著手,保持乾淨多啲換床單被單,洗就用 60 度洗,過一排自然少啲痕
想問下做test有無介紹
我唔知我叫唔叫濕疹到癲
但係我濕疹生到上面
每晚會痕到瞓唔着
我覺得最緊要搵致敏源
我係對貓毛同灰塵敏感
最後唔撚貓或者撚完即刻番梘洗手 唔打波
食益生菌 最後慢慢好返
當然轉季仲會痕 但係已經好好多
大麻根本就唔傷身, 污名化係因為DEA
由古到今冇人因為食大麻而死 (direct correlation)

Many people believe that no one has ever died from marijuana. This makes sense if they mean that no one overdoses on marijuana. This is true. Research shows that it seems impossible for the human body to get a toxic dose of marijuana.
試過但冇用
無記錯係戒糖
過來人?
其實CBD係幾有用, 我天生嚴重濕疹用CBD軟膏真係舒緩咗止到痕同冇咁紅
點知依家比個戇鳩政府ban鳩咗買唔到
係呀,依家隔幾個月會輕微復發下,咁就知道自己果排又食多咗糖(戒糖+最好係多做爆汗嘅運動),但其實都好難完全根治(每個患者嘅觸發點都唔同)梳講到1999
我之前聽人講有啲濕疹病人係會對QV敏感, 我之前都用開QV, 之後轉咗Cerave真係好咗好多
要keep住打定係就咁2支當係一個療程?
加拿大空氣事多過stone
幾多年了?以前都係靠類固醇?
我都覺得糖有影響!巴打依家個袋望落正唔正常?
有冇又黑又皺皮又硬
想問有冇巴打成隻手手掌手指都係細細粒嘅水泡
啲水泡好痕好漲成日都忍唔住鏈爆晒佢
啲水泡好多年都斷唔到尾好撚煩

奇就奇在佢淨係得右手有, 左手一粒都冇
有冇解決方法

利申: 天生全身嚴重濕疹, 依家叫做好咗啲, 不過啲水泡真係好痕好煩
十幾年啦,以前多數係查皮膚消炎藥(應該有類固醇成份),不過後期放棄嘜都唔查,但呢兩年開始戒糖就明顯無晒事
表皮明顯薄咗,會見到微絲血管
英國咁撚濕
我諗移民係要去啲乾爽嘅地方
之前冬天住過幾個月日本
凍到咩汗咩油都冇滴
皮膚好咗勁多
一番香港即差番
我諗對濕疹都有幫助
其實出汗唔一定唔好,但要即刻印番乾,因為汗係你天然嘅保濕功能
我去咗歐洲旅行兩個星期,本身都無發,但依兩星期發到傻
冇擦過類固醇?
以前要擦類固醇+保濕先頂到,你係點忍受過黎的
戒糖係連麵包、飯都唔食?
叫佢去英國 大概2-3個月會完全好返哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞