有冇手足係濕疹到癲但最後都搞掂到?

195 回覆
53 Like 6 Dislike
睇中醫淨係食藥,冇搽藥膏,仍然好返
長線一定係中醫,尤其係頑固濕疹,睇西醫好咗一排都係會反彈返,甚至出得比之前更加勁
如果係偶發性,就可能睇西醫食幾日藥查幾日藥膏就搞得掂
最緊要搵到正確方法
胡杏兒賣廣告嗰隻 就用處不大
總之都係睇醫生
換咗7-8個醫生
最後有個專科名醫先搞掂
姓楊 響中環 我唔會詳細講費事俾人話賣廣告
不過就算你而家即刻仔電話過去book
都要等兩個月之後 最快
移民可以解決所有問題
但會有hay fever 同lactose intolerance
我都係長期濕疹 女朋友搵到隻大陸藥膏搽完即刻好返曬 你fd接收到可以試下
中藥膏黎 冇類固醇
我應該同天氣有關,係英國好返晒
我都係急性case搞咗成年用過n種方法
最後咁樣好返
但天生濕疹只可以同濕疹共存
識天生濕疹嘅朋友全部係生命鬥士
去左加拿大之後好返好多
本身香港睇過中西醫專科都唔得
我自己好怕熱
香港想好就開抽濕加冷氣
再揸cream
早訓好重要
首先揾到個源頭,唔係會一路發。我自己知有邊幾樣會搞到發,避左就唔不停翻發醫唔好先。 之後就類固純好返出面個浸唔好痕先,再用保濕keep 住養皮膚。皮膚好返又無咁易發,會越黎越好
試下戒gluten,牛奶,蛋白
香港依家有邊隻生物製劑係搞濕疹?
係咪黃色嘅?
紫色
養和醫院
中醫百份百冇用
最有用都係類固醇
唔好用鹼液沖涼 因為刺激到
痕到頂唔順嘅話,都係睇西醫 有止癢藥開比你

哩支 我濕疹好多年都係靠佢搞掂 雖然大陸嘢
陳醫生幾好
講真 搬離香港真係最好嘅解決辦法 唔係講笑

真係事實證明
曾經有過異位性濕疹,雙腿最嚴重爛鳩晒,都放棄治療咁,淨係搽下藥膏,呢段時間長達5-6年。之後搬左屋慢慢好返晒斷埋尾,真係解釋唔到,好好彩
我自己就係睇中醫睇翻好
不過睇中醫預咗係長期戰同一定要戒口
而家就長期keep住睇同一個當調理吓
唔食牛就好左好多
以前生上面添
最近睇到Befina Si益生菌個廣告
話對濕疹都有幫助
唔知真唔真
但心思思想試
好貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞