2023年夏季日劇討論(4)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
因為唔關日劇事
做咩要4重
無咪無囉,佢地係有骨氣真係長期唔用johnny's既人先講啦
因為唔關日劇事

上面杏同宇多田都唔關架,個名假架,真身係日本娛樂圈討論區
唔關都俾個標題
幾驚係追緊既劇既劇透
個檔深夜劇點都搵啲新人拍
之前仲變到星塵LDH推偶像拍劇添
但新人擔正仲要拍感情戲就……佢地應付唔到
幾間都係大公司黎 點都會有影響 今年紅白都唔知重有冇J家人
東山出到黎又on99咁
木村又撐條老野
下次加返
而家最慘係咪班丁家仔
細個又俾人搞
job又受連累冇晒
仲要未完約唔走得
一兆
平時話藝人有事會累公司名聲,依加調翻轉啫,傾sponsor公司都有分成點解要畀錢佢
況且都好懷疑班丁家仔係咪值100%既同情,嗰陣如果有同/後輩同佢地講比人性騷擾
佢地可能會話上位係咁無咩既仲可能教埋點樣無咁痛,大家將個性騷擾又厭惡»係咁架啦»無乜野啫,直接幫johnny維穩都唔定,咁先可以咁撚多謝Johnny,因為johnny真係比咗佢地好多野,而朋輩前後輩成個群體都催眠大家唔當個性騷擾係一回事
依家成個社會都知,但係唔可以講真相,因為再挖落去即係同全世界講9成9既現役藝人都係被侵犯過
3條友唯有轉登戴眼鏡,無啦啦行開話去廁所,一個好人一個醜人鳩流流咁過咗單野佢就算
咁佢地都有份俾人搞都係victims黎
只係冇出聲話自己俾人搞就要一齊受到懲罰又好似過份左
得個幾歲十幾歲人仔邊識處理
到佢地大個左
有人基於利益唔出聲
亦有人逃避雖可恥但有用唔想提起
都有人係精神出問題呃自己正常化件事等自己覺得自己唔係咁慘令自己好過d
個個情況唔同又好難話佢地唔出聲係幫兇

兩母女又唔同講法
佢地冇俾人搞亦有權力可以改變件事
唔係話佢地唔出聲,而係如果丁家人A同丁家人朋友/前輩B講比人屌咗,B安慰A之餘好可能會幫助佢接受個性侵犯(例如話上位係咁,我都試過,無咩既,教導A點樣無咁痛),令到johnny可以繼續侵犯A
而B之所以會咁做,又係因為第一次嗰陣,C都係咁樣安撫佢

不過依家都做唔到咩野拆彈,講哂出嚟又唔係,唔講又唔係,姦人嗰個又追究唔到,咁鳩既記者會可能就係最保護到班藝人既方式
咁你個假設都冇人知真實情況係咪咁
而且就算係
咪好似幾兄弟俾老豆虐打
阿哥安慰細佬唔好喊打幾下就有飯食
咁唔通又怪埋個大佬咩
講真 要屌都係屌個老野,高層/前高層同經理人啦
佢哋明知個老野係死戀童癖 又保護唔到藝人
又take care唔到佢哋mental health 又教唔到正確嘅價值觀 呢啲一定係職業失格
旗下藝人就難啲一刀切 佢哋可能有理由唔想講 如果佢地係victim嘅話 就算唔講都怪唔到佢地
不過呢個時候仲幫個人死老嘢講野個啲就真係兜唔到
瀧澤同飯島呢啲應該知情嘅冇人屌真係
想看!十月上?
DMM要攻日劇圈
最尾個句…..佢地真係好命
Btw我唔信性侵呢啲嘢會唔存在係其他唱片/電視台度(AKB個啲咪仲多)
以家chur住一個死人做嘅嘢查實都幾假下
唯有希望咁樣可以嚇窒其他公司高層
呢單個問題係幾十年間搞幾千個未成年既,用埋幢宿舍做後宮翻牌,同即使嗰陣輸咗官司,都運用全部媒體將單野塑造成傳聞
成年嗰D十個有九個都要屌富婆或者畀闊佬屌架啦
其實我都估唔到佢會認
雖然大量人證
但又冇物證
條老淫蟲又死埋
厚面皮d死都唔認都真係吹佢唔漲
lm
18/40
18/40
其實本身都對呢檔深夜BL啲演技無乜期待,但4月的東京係顏值+演技都唔得

今次睇體感預報算係呢檔之中演得好,呢檔之中咁多套我都只係覺得「糖果色的戀愛反論」同「在記憶被凍結時」算好睇
女團有呢啲嘢嘅話,99%評論會話佢做g,總之條女錯晒,班老男人隱形
教師#8

今晚同時段仲有勿說是推理SP劇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞