2023年夏季日劇討論(4)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
消防
向井
消防
向井
消防團
消防

呢套收尾收得幾好
中村呢兩年接到啲好劇本好感動
(2020年美食探偵+叮屎睇到含哂淚)
消防2個監督
一個拍過民王,一個拍過border
難怪拍得咁好
消防同意拍得好
鏡頭+剪接都好有懸疑感
原本麻麻地中村倫也,但睇完呢套愛上左佢
咁你有好多劇/戲可以睇返
呢排睇咗霸權動畫,吉岡主演,戲份唔算好多,但幾好睇
劇就舊少少嘅凪同粉紅頭流星好睇,再舊就戲份唔多了
總之20年同21年出堆劇同戲都可以pass
個時覺得佢紅咗上咗位要接主演位拎唔到好劇本
呢兩年放心返

Btw呢套雖然話滿島弟做on9仔好on9
但我對上套睇佢新信長同呢套比個角色差好遠
係好戲嘅
另外古川雄大係幾有演技但未接到戲份大啲嘅角色(戀與槍彈就唔好計啦…)
睇佢極道主夫做傻仔警察,白手杖店長同呢套又係差好遠
VIVANT考察班好忙呀
睇人整理咗嘅伏線都已經都覺得煩唔想用腦諗
https://news.yahoo.co.jp/articles/02ae88cfb1434a11475c1d6c3113d9b6a6896254

目黑蓮佐野勇斗聽朝又會上LOVE IT!宣傳結局
硬係覺得會搞番個corner俾佢玩Mario Kart
俾個機會佢輸放低條金腰帶

個poster拍得幾好
希望套劇都係拍得咁好
古川雄大嚟緊大奧2有篇擔正
佢主力應該都仲係音樂劇,但有研音撐腰,影視都有唔錯資源,同公司山崎育三郎都係差唔多路向
消防我冇睇,但個人感覺覺得佢表情偏浮誇過火
的確有啲浮誇但可能我咁岩睇個幾套係幾夾咁演,所以我覺得無咩大問題
如果走山崎路向係幾好嘅
因為我有睇佢音樂劇,個人感覺有少少難頂,不過唔同人口味問題啦,但無可否認佢暫時影視同舞台既資源都相當之好,始終研音勢力大
係囉 我都唔覺結局有大家講到咁差
不過各有各口味 好難講
向井
消防
向井
消防
反町隆史 主演「#GTO」
2024年春新作SPドラマとして
26年ぶりに復活!

https://twitter.com/gtorevival/status/1702412049626931441

菜菜子會唔會共演
學生個班早幾年都有聚會 會唔會客串
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞