大家討論下各補習名師的伏/好

404 回覆
2 Like 5 Dislike
有冇人補開/補過私家補習社?
想知私補chem/ba邊啲補習社補得過
kenneth lau rubbish to the end of the world

同比利一尻樣
kenneth lau rubbish to the end of the world

同比利一尻樣

咁總好過BN
LS 如果真係大型唔岩,可以試下小班 Macro
唔信,可以去 IG search ,佢既質素拍得住大型。
試一堂就知。
同班,好多人補 Hong sir ,考完之後,除左 2 個 5 同5*
其他個個都話用唔番。

你可以話我係打手。
但好多時,學生搵補習,係唔想花時間搵,搵個見得最多、上堂過得去既名師就算。

最後考得唔好,又係自己收 Cert 先知既苦。
名師接觸的人數咁多,有人本身叻,join 1、2 期,照去影戰績相。

有時間,真係問下師兄/姐或者自己去試。
唔好信 D 19 補習社的 marketing

仲有, D 大型補習社好鐘意 2/3 月開 D tip course/ ultimate intensive 去呃學生錢。
其實,我同 D FRD 諗番,根本就冇用,係求心安去補。

我試過真係好既補習老師。
地理 macro (溫得好少,靠上堂聽+tip 題;5*)
英文 cetex jessica (專教名校生,配套少就得黎,份份有用;5*)
BAFS 古代 ling leung (3底上5*;佢教得仔細之餘,教學同 D notes 都整合得好好;要上 5 以上,呢科其實要補)

In kris Lau we trust
其實billy 教書都係一樣咁廢
不過Ken Fung份人好賤姐

佢係賤, 成日懶鳩叻, 借CY 上位, 但上堂完全唔會提CY, 因為佢既教法同CY 係一鳩樣, 但CY 比佢教得清昕好多, 同有料好多. KEN FUNG 原本好似入唔到CU PHY 嫁, 係入邊轉科 . 做人既性格唔洗講,賤到仆街

我試過佢one day
佢一堂每講一句野
都可以講自己好多A 同好勁
真是好煩

條友垃撚圾, 但佢唔係X理教咩?

係呀 燈塔

Google左好似係,Ken 同billy 大學個時已經係fd,賤人真係會圍埋一堆 ,之後一齊借同一間細型補習社既型房教

Ken fung條友成日獅子開大口
最後連筆記都交唔到
Mock話送既試題集又冇
連份mock都係考前一星期先收到
Mock話送既精讀書仔又係交唔切稿,到尾2定尾3果日先收到電子版
其實billy 教書都係一樣咁廢
不過Ken Fung份人好賤姐

佢係賤, 成日懶鳩叻, 借CY 上位, 但上堂完全唔會提CY, 因為佢既教法同CY 係一鳩樣, 但CY 比佢教得清昕好多, 同有料好多. KEN FUNG 原本好似入唔到CU PHY 嫁, 係入邊轉科 . 做人既性格唔洗講,賤到仆街

我試過佢one day
佢一堂每講一句野
真是好煩

係呀 燈塔

Google左好似係,Ken 同billy 大學個時已經係fd,賤人真係會圍埋一堆 ,之後一齊借同一間細型補習社既型房教

最後連筆記都交唔到
Mock話送既精讀書仔又係交唔切稿,到尾2定尾3果日先收到電子版

條友又懶又廢,但又想搵大錢,佢不如去做倫敦金啦
中史shinno同lori比邊個好啲?

Lori真係垃圾到無得再垃圾
Shinno 2017 dse 5**

我試過佢one day
佢一堂每講一句野
真是好煩

係呀 燈塔

最後連筆記都交唔到

條友又懶又廢,但又想搵大錢,佢不如去做倫敦金啦

好後悔補左佢
英文補月巴Cal😏
文學洪偉權🤓
伏 yylam

Yy lam有幾伏?可唔可以講多啲?

係喎巴打不如同大家分享一下點伏法?

呃yy我覺得係卷三綜合幾有用
佢會好明確教你點作比哂例子 exercise
Listening點聽答案個啲
卷四說話我覺得可能有join oral practise咪好似幾有用囉 但上堂齋聽就真係好似吾太有用(?)
始終實戰最有用
卷一閲讀&卷二作文 我覺得都不太有用 我個人覺得語文係浸出泥既
當時同我一齊補既同學係reading作文都勁差
佢喺學校作文既時候係狂諗返yy啲notes大概用咩題材就作返落去 最後岩岩合格
但我補既時候主要都你睇佢以前啲考生個啲5**文
睇人地啲修辭同用字
(利申中作5*)
表示補左2年之後覺得最有用係notes
說話同作文都用得著( ´ ▽ ` )ノ
林場必備/ 文言文字詞本野/ 例子集成

利申: 由中五補到dse 中文4
伏 yylam

卷四說話我覺得可能有join oral practise咪好似幾有用囉 但上堂齋聽就真係好似吾太有用(?)
始終實戰最有用
卷一閲讀&卷二作文 我覺得都不太有用 我個人覺得語文係浸出泥既
佢喺學校作文既時候係狂諗返yy啲notes大概用咩題材就作返落去 最後岩岩合格
睇人地啲修辭同用字
(利申中作5*)

吾你老味咩, 收撚皮啦
伏 yylam

始終實戰最有用
睇人地啲修辭同用字
(利申中作5*)

吾你老味咩, 收撚皮啦

怪唔撚得知係補YY, 原來打手
[quote][quote][quote]伏 yylam

始終實戰最有用
睇人地啲修辭同用字
(利申中作5*)
[size=6]表示補左2年之後覺得最有用係notes
說話同作文都用得著( ´ ▽ )ノ 林場必備/ 文言文字詞本野/ 例子集成[/size=6] 利申: 由中五補到dse 中文4[/quote] 吾你老味咩, 收撚皮啦[/quote] 怪唔撚得知係補YY, 原來打手[/quote] ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ( ´ ▽ )ノ
有沒有人試過買Herman Yeung書上堂
定就咁睇?
定就咁睇?

想買
求意見
定就咁睇?

想買
求意見

btw我有晒所有dse core天書 如果巴打有興趣我可平放比你。
利伸:剩係A書B書寫過野 其他全新 有興趣就留個tg

kris lau 上1堂等於學2堂野 係就少少惡但其實都係想激勵我地嘅士氣
利申 中文數學通識phychembio全部5**

kris lau 上1堂等於學2堂野 係就少少惡但其實都係想激勵我地嘅士氣

咁英文?

G抄
純粹吹下水
十幾年前
Bio補simon Chiang
Chem 補k Kwong

A 哂入MBChB
點解黃海星可以咁多打手

我係打手120%死全家
我讚我buy既導師就會係打手
係呀, 我擺明做黃海星打手
吹咩
我真心覺得黃海星幫我好多
起碼好過YY, 燒完, 文靜, 洪拳, 徐永豪
黃海星教段旨, 分段, 十二篇範文
真心講得我明
真係講中哂我常犯既錯
講到好多人講黎講去都永遠講唔中既point

我係打手呀
舉報我啦
學費單係到

四隻腳
中文一定yylam 古今中外同林場救全家
英文billy ng/kenneth lau好有heart神技又秒題目
數學一定係dick hui幫到你好輕鬆秒任何題型
LS一定係hong sir大把筆記support
各位dse雞加油
幫手推:
首推:
Econ 必補神:Cliff
佢一日唔退休,一日其他 ECON 佬都唔洗有飯食。
次推:
BAFS:Ling leung
會計佢一定好過肥仔
三推:
COPY GUY
唔受 Hong sir 既,就補 Copy guy
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞