大家討論下各補習名師的伏/好

404 回覆
2 Like 5 Dislike
Daniel Yu AL 個本叫 extended version
我家姐有,話佢本 EV 幾有用。

不過,班入面有人補過,話佢 D notes 好亂,所以冇補佢
LS
呢排口窒 guy 被爆抄 notes

講明先,我係補佢
佢 D 表達能力認真麻麻
我係唔受 Hong Sir D 海量 notes 先去補口窒 Guy
係聽華仁仔介紹

佢係口窒窒
不過 D skill 對於一D唔鐘意背書同唔想花時間係 LS 的同學係算有用

不過,佢上堂節奏真係慢
你有時望住佢,真係心諗,你補習老師黎嫁,講野可唔可以快少少

可惜市面上補得落既 LS 名師唔多,只能揀佢
如果ba得1 應該報sharon定ling leung
定係私補好似可以跟返自己程度..?
同埋maths補緊mcmo summer,
覺得好似有啲hea 想知ken tai係咪堅好?
LS 完全廢 有無咩好推介?

1 既,去補邊個大型都唔會岩
中文真係唔好補雞靜
真心廢
有次聽佢教文言文

佢個解釋都解唔到既
好格硬黎
佢真係教reading好差
伏到核爆

佢教綜合話同對方唔太熟所以開全名

講開嘈吵
我今日係書攤見到樣野,好想同大家 share
利申,只補過 YY 一期,就放棄了中文

中文真係唔好補雞靜
真心廢
有次聽佢教文言文

佢個解釋都解唔到既
好格硬黎
伏到核爆

真係要轉去搵海星
最衰啱啱報咗佢8月
中文真係唔好補雞靜
真心廢
有次聽佢教文言文

佢個解釋都解唔到既
好格硬黎
伏到核爆

真係要轉去搵海星
最衰啱啱報咗佢8月

黃海星OK呀
今年上佢SUMMER教分段段旨
堅細緻
真係講中哂好多平時自己做錯既位
好耐無試過上堂比人講到咁中心聲
點解黃海星可以咁多打手
中文真係唔好補雞靜
真心廢
有次聽佢教文言文

佢個解釋都解唔到既
好格硬黎
伏到核爆

佢教綜合話同對方唔太熟所以開全名

講開嘈吵
我今日係書攤見到樣野,好想同大家 share
利申,只補過 YY 一期,就放棄了中文

嘈乜野吵
文靜就文靜啦

真係一樣樣架
超似
原來文靜得閒番partime 做MIMI
點解黃海星可以咁多打手

你就打手
我仲未報海星
有無人補過 Ben Fung?

補佢不如係學校專心上堂

佢當年擺出黎俾人down既notes我仲有keep住

佢當年講到純幫人唔為錢,跟手就開始私補
有無人補過 Ben Fung?

補佢不如係學校專心上堂

ben fung真係垃圾到冇法形容,狗又不屌
LS -LS Henry sir 唔錯,notes精簡,無乜花巧嘢,慢慢同你打好modules嘅concepts底。另外佢教答題亦都好貼地,有淸晰嘅答題框架去tackle唔同題型,教嘅推論闡述技巧亦容易follow,對於底差底好嘅人嚟講一樣幫到佢地攞高分。不足係佢寫字好撚樣衰,抄notes抄到頭都爆埋,同埋online studying眞係好靠自己嘅initiative。

中文- 中文我補咗基爾獸兩年,turnout 中文三咗。自問都有跟佢嘅flow,溫notes同做佢啲exercises,考佢mock都有四,所以話中文呢科閪嘢呢,補習祇係求個心安理得,成績最後都係要聽天由命。

BA- 肥羊教management不過不失啦,都係淸吓concepts咁,答題無教得咁深入,唔會知道lvl5同5*5**嘅分別。其實呢科唔駛補習,齋背都可以攞到唔錯嘅成績。

Econ- 咳咳咳好在可以幫你疏理唔同concepts,強化個人經濟學分析能力,寫答案都會pro啲。同埋佢本身教嘅嘢都算advanced,所以底掙啲嘅人可能會有啲吃力。

History- kwho係不二之選,無出其右。dbq同essay教嘅flow同技巧係十分有用,咩sk2、三大一小嗰啲技巧,摒棄學校嗰套跟佢實無死,5** guaranteed。

Math- Herman Y. 偏向補底,個人覺得佢同陽具教嘅嘢差唔多,啲skills普遍有用,不過數學呢科想要實則進步少不然要自己額外操多啲。佢係勝在啲教學資源全部都係免費,佢嘅大檸樂同其他advanced courses都啱唔同程度嘅同學上。
History歷史補邊個?
History歷史補邊個?

Kwho
physics補邊個都好, 千祈唔好ken fung
拖啲筆記拖到依家都未派返晒
上堂成日講有味笑話, 乜撚都學唔到
雖然自己最尾phy 考得幾好但係dse嗰時完全用唔返佢啲野出嚟
最仆街係有次上堂我地做野佢係正我地面前玩clash royale
平時仲一路揸車一路開ig live
補咗佢7期真係好想講句
垃圾Ken Fung 我屌你老母呀

Ken Fung狗同垃圾比利吳Billy Ng係同一個閪格 都係補習商人 垃圾教學質素 睇錢睇得好重
自己google 馮期 補習

佢地兩個臭味相投
廣告d扮到韓星咁既都唔洗去,學習知識畀補習社搞到好似追星咁,成個風氣都臭曬
其實billy 教書都係一樣咁廢
不過Ken Fung份人好賤姐
英文補邊個好

Aim above 5 就pchan
Under 5 就Edward Fung
你參考一下 自行判斷

pchan有錢先好補,660一期,一個月兩期,1320一個月,痴撚線

補開佢,過咗遵理之後補咗一期Summer之後就冇報
數就kentai planB/elite + planK
冇乜閒錢就herman yeung啦
英文補邊個好

Aim above 5 就pchan
Under 5 就Edward Fung
你參考一下 自行判斷

pchan有錢先好補,660一期,一個月兩期,1320一個月,痴撚線

補 P chan 個 D,真心 on 9
買 notes 已經夠
西史kwho咁中史邊個好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞