[3]Business/ First Class 討論區

954 回覆
7 Like 2 Dislike
本身坐商務已經正 上咗DM之後坐加倍開心
hsbc red 最紅係咪揀網上消費
如果要里數就渣打張卡好啲?
red冇最紅
最紅亦冇網上呢樣野

red本身就係一張專做網上既卡
明白收到曬大佬
有個抉擇想問下巴打意見

睇過兩間公司嘅頭等
瑞士航空六萬蚊
阿聯酋貴八萬蚊

家母想試下坐A380
想問下阿聯酋係咪真係值貴兩萬蚊一個人
除咗greet下你同多支水,仲有咩咁開心?
睇渣打國泰好似唔差
見佢如果係國泰簽賬兩蚊一分
好多印象好似可以喺國泰買阿聯酋啲機票
好嘅ISM同crew全程機不斷過嚟關心你同small talk
我本身鍾意飛又鍾意同crew傾計 但平時怕醜少主動R水吹
前後所有都係叫 Sir/Madam 得我全程講咩都用 Mr. C開頭
同埋想食多份appetizer 要多幾款甜品呢d全部有求必應 出甜品車前已經過嚟幫你留定個甜品 飛完想入cockpit見你係DM唔會托手踭
因航同EK無codeshare
你點係因航網站買EK
LX有codeshare 反而有機會得
OWE 咪同DM同級
你意思坐Finnair定CX有人招呼你?
早排睇flyertalk都有人講CX係比較少有會"特別對待"非自家OWE客既OW公司
睇你飛去邊啦, 如果係SIN/PEK嗰啲ISM應該唔會得閒理你
睇人啦 肯定唔係個個ISM都會傾計
有D greet完就算
衰既我見FB有人講連DM都唔greet
SIN PEK太多鑽
上次ism直頭幫我半湊仔咁
3個零鐘 佢地啲crew同ISM輪流同我個仔玩

試過兩次同機頭影埋相
我次次見到得意BB仔/小朋友都想同佢地玩 不過驚比人當變態佬

上次日本返嚟問ISM可唔可以入機頭佢好浮誇咁舉高雙手做閃閃手勢大叫 Captain, I have a DIAMOND wanna visit you
Hello captain wong
May I have a DM wanna to visit out cockpit

咇咇咇開左門
睇下samchui d片再決定
巴打仲試過有咩special request 不論 in flight or on ground
小弟新手DM咩都唔識
我上機都訓覺
空姐愛死你呢啲客
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞