[3]Business/ First Class 討論區

954 回覆
7 Like 2 Dislike
boarding pass 寫個boarding time係estimated departure time前40分鐘
個人經濟HKG出發好少做到呢個時間 特別朝早9點幾開始繁忙時間d機 唔delay都偷笑
*個人經驗
咪早30分鐘左右到閘口入閘
之前入lounge 坐下仲好?
屌15-20得啦 要享受下y排緊隊上機你隔離直接打尖嘅快感 太早去你都要排 冇癮
我通常都係boarding time先開始由lounge出發,去到就差唔多橫掂又唔使排隊
屌,又話QR avios換CX唔收YR嘅,照收喎
巴打經歷都幾慘

小弟反而冇儲開am, 走去儲ANA miles
所以近呢幾年去日本如果坐J都係坐ANA

印象中疫情前第一次坐J係空姐直接喺cabin 拎去個位度
但係疫情之後坐過幾次好似真係變咗係餐車度拎出嚟
本人又唔太介意嘅,因為始終都未坐過其他Airline J比較唔到

至於service flow, 坐咁多次都暫時未試過漏俾嘢
反而仲試過見空姐逐個客問使唔使要多杯雪糕?

如果個位嘅話
789真j固之然最好,但係最近兩次來回都係坐788假J

假J其實又冇想像中咁差嘅,反而感覺上個位闊落過真J少少

巴打可能真係唔好彩咁啱遇到呢啲嘢
笑死 大阪red eye CX566 今個月開始真係用假J A330
人品守恆定律係真
第一次坐J JAL就係假J變真J
其實真係好失望
連登成日吹奏ANA,次次投票ANA vs JAL都係ANA贏曬
又係skytrax第三,都幾期待下,點知服務甩甩漏漏
Econ ANA係好過JAL嘅
但係service J class兩間我都覺得一般般套service flow問題
我屌你我就係由真J變假J既戇鳩
仲要一口氣買左6張
去程平躺時間應該三個鐘唔到,睇開啲
你好似係換左日本果個?
我成日出trip既 周圍飛 都上埋DM
一個月飛2-3轉
我真係恭喜你呀
我真係屌…死你啊
笑左 唔緊要 大家坐埋一排close d
算係咁 唔係777假J
屌 仲講埋坐A350 果日仲約埋9點就係機場一齊享受個lounge
而家都可以嘆lounge 上機你地獨佔一排 222
黎緊到我中假J 仲要777 232
嘩,TPE咩料?今個月23/24冇得換CX飛??

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞