[3]Business/ First Class 討論區

954 回覆
7 Like 2 Dislike
邊度換 我用miles搵唔到邊度換
想問下關於HKG-HND CX548 頭等

2個人一齊去 想mark前後窗口位 但係得2排 2A同2K都block左唔俾reserve 剩係show左個bb籃icon

有冇人知cx會唔會開返俾人mark 2A/2K
唔俾reserve即係有人揀左
我都有諗過不過有個bb籃令我有啲懷疑啲位係咪有特別

同埋我地換下年淡季 諗住應該未有人咁快用錢買定頭等機票

所以我先估係cx留起左
2A 2K係BB位所以block左,CX同qatar二手機都係咁
online checkin個陣都冇人要既話應該會開返俾人揀
或者你可以打上去問下而家有冇得幫你劃既
會唔會留左比DM
DM 即係咩?
飛幾耐?
Diamond?
yes
我用自助機check in,無行李要寄,淨係印張登機證俾我

去到the pier佢問我要個張卡
我話部機無印俾我,之後用登機證一樣入到
其實唔洗用lounge卡 憑boarding pass就得

上次我入the wing都係用登機證就得,蓋個re-entry印係度

係今次入the pier,條友叫我拎invitation card,我話部機無印,佢就拎我張登機證埋櫃位check一輪
之後先俾我入
開口問你拎card好正常,唔駛咁敏感
check登機證本來就係要搞一輪
lounge卡就可以直入快好多
有時佢地會大你 話你個boarding gate近xxx lounge 你要去返個個
唔想做多野樣
呢啲唔投訴?
佢又唔會唔俾你入去嘅 只不過好似唔係好想你入嚟咁
係嘅咩?我未試過咁喎,次次隊張卡畀staff就入冇交流過
你係咪太敏感
我有次都行左個遠既佢都問返我係咪真係想入呢個,因為遠,同我講返邊度有個近既
The Pier , The Wing

只夠時間去一個,去邊個好?
一定pier
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞