尾田榮一郎:因為《少林足球》,令我相信漫畫真人版係可能既

215 回覆
115 Like 22 Dislike
啲譯名撚on99 限撚住人地點叫 撩事鬥非
我都鍾意叫你老母做臭雞 吹啊
呢條友真係白卡都上連登
膠住咁做認真嘢
同認真住做膠嘢
係有分別

而OP掌握呢點好似咁多年都未係好成功

例子:
第一次打沙佬, 飲成肚水打雖然話沙佬弱水, 但膠味濃
魚人島, 山治見女人流鼻血應該係表演佢咸濕, 但流到真係要輸血推進劇情

反而少林足球分得好清楚, 對山西豆腐, 玉面飛龍係派膠. 但係打魔鬼隊都好緊張
本身尾田都唔畫打鬥, 都係跟返原作姐
橡膠果實覺醒 令到其他物件塑膠化
真.伏筆
睇唔明
唔跟原著唔改 即係改定唔改先好
佢老豆係千葉真一已經係代表
原來係stranger thing果個les
靚仔係靚仔,但冇原作個feel
ching講到睇av咁
咁邊撚度隆呀
你老母對支奶?
演技唔掂
啲憤怒表情動作完全冇咁濟
你無眼花真係咁撚樣
主角團冇就SJW得配角就已經係尾田最大既堅持
true

部份連登仔 紅乜踩乜
漫畫改篇都係香港人拍得好睇啲
風雲
中華英雄
古惑仔
百分百感覺
軍雞
頭D

鬼佬拍親真人版都炒車
真係好好睇,掣作好撚認真,選角方面始終主角群要用年輕演員加配合做型,我覺得已經盡左力。娜美雖然唔算好靚好大波,但好好戲,佢話幫幫我嗰度真係睇到喊出來

場景全部都好靚,我唔知有幾多係cg有幾多係真,隻黃金梅利號真係好靚好可愛,海上餐廳又好高級咁,真係好想去幫襯啲道具又攞到現實同漫畫世界嘅平衡,尤其係電話蝸牛,啲咁on9嘅設定都可以整到咁靚真係完全估佢唔到

睇呢啲劇最驚魔改,好似大唐雙龍傳人設都調轉埋就真係搞唔掂,好彩有尾田把關,基本上都跟到好足,仲多左好多爺爺同克比嘅人物描述,我覺得感覺對故事理解更加完整

敗筆方面我覺得係武術方面唔太好睇,都係啲無乜速度同力度嘅作戰,尤其索隆出場嗰幾場打戲,睇到有少少不忍直視,雖然啲招牌動作都有擺到,但個打鬥過程都真係擺pose為主
前期娜美幫阿龍做野,又同路飛未熟
西臉樣都正常
利申睇得2集
細路版路飛都變埋黑人
少林足球同功夫
係連某啲日本仔都覺得漫畫真人化就應該係咁
呢個似假面女郎
劇情好明顯已經重新分配過,完全做晒原著劇情,8集連山治都見唔到
Um..你應錯人
少林足球/功夫動作指導一定係mvp
佢哋唔需要搵周星馳

拎佢動作設計個班底就okay

近期嘅動作設計令我覺得好睇係moving
屌 你唔好人講你又講啦
Hxh係選舉篇先開始多字

前面完全唔係咁

Op係由頭到尾都好撚多字 畫面又亂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞