Affordable Watches 手錶討論區(36)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
我都係
zulu 仲要出左隻39mm 好似好fit size
有無包膠 有啲興趣
42mm開心使用中
暫時有樣野不滿,就算校錶對準秒針同分針,秒針行一圈之後分針未必會對正下一分鐘個刻度,快調時針校時區或者日期都會出現呢個問題
我唔知係咪ETA都有呢個問題,因為我另一隻唔係ETA芯嘅錶就無
你係ad買?
呢隻主要sell個design
個人覺得配色幾靚
另外因為佢用咖啡做主題
所以錶面錶冠同錶底都有粒咖啡豆圖案
五至七個黃色位係pull espresso shot嘅最佳時間
chronograph run緊嗰陣可以直接㩒restart歸零
以呢個價位嚟講條bracelet算幾好
不過有時可能會有少少扯一扯啲手毛
同埋個date window可能會有啲突兀
成個box set有埋工具可以自己調校bracelet長度
都算幾方便
落訂至貨到前後三日
我習慣順時針方向追過咗個時間之後就逆時針方向對返正支分針
咁就唔會出現下一分鐘支針對唔準依樣野 好似係
AD無折啦
Zulu有
有啲普通款都有, 一萬頭真野,假野去到三千
呢個方法試過,唔係次次得,同埋有時40分對唔準,但05分有對得準,好難捉摸
到底係咩心態
痴L線
PRX真野4/5千, 假野都可以賣兩千幾, 不過佢當真野賣
石英版拎靚貨好似過千, 專門店好似先二千幾
用一半價錢買假野
Hamilton AD係邊幾間? Crown Hour?
炮台山既yt times,之前有巴打分享佢個價唔錯
瑞聯今年年頭我求其問都俾過85折我
好多有名既錶行都係代理,如華興/三寶/歐亞
東方兩年前我睇咸仔講兩句都開8折
所以你大膽d問,應該唔會太差
仲係皮帶應該成個 summer 都冇戴過
有好多人買假嘢成習慣
正如買乜都想到去淘寶買一樣

Timex呢隻又幾靚仔喎
可惜已經有隻Orient熊貓, 否則應該會忍唔住衝左
如果各位有黎緊生日有$30000閒錢而又偏向想入隻gmt
大家會寧願all in $30000買隻一手錶
定寧願二手入隻spirits zulu time+去個窮遊日本
定係入隻精工細mm gmt+淨低兩萬budget去正常遊個日本
可能諗清楚會好d
你到底想要乜野
兩頭唔到岸,後悔機會率高

做/買你真正想要既野
之後儲起再作打算更實際
講真買錶完去旅行唔止洗三皮,去到見到又想食想買唔逍又慳住咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞