點睇海賊王真人版

327 回覆
72 Like 62 Dislike
係咪得我覺得娜美好正
劇情大部份都跟原著,有d劇情經典位都會有(紅髮俾帽路飛, 娜美喊住叫路飛幫手),打鬥同CG唔算浮誇同odd,但明顯Netflix想盡量減少出場角色,導致打鬥唔夠浩大,少左人物劇情就要改編,但改得都合理,整體我覺得有8分以上(10分滿分)。

PS:索隆每次拔雙刀都好型
有冇用三刀流?
老老實實,己經出得好有誠意
岩岩睇哂8集, 我覺得10分滿分有7分, 情節上係有改動既, 但故事交代算幾流暢, 山治好型, 紅髮選角, 要有滄桑味但又要唔似廢青道友咁係難掌握既, 真人版催淚既名場面係娜美向路飛求救比較深刻, 山治告別哲普比我預期差少少, 可能動畫真係做得太好, 睇得比較尷尬既係卓洛回憶篇, 演員係幾型幾靚仔, 但太木口木面, 巴基選角幾好, 有幾個角色好似催眠佬 Jungo, 卓洛兩個手下冇出到, 金甲人俾鷹眼秒左就冇出場, 要濃縮8集cut 呢段都可以接受
山治 哲普荒島我睇到眼濕濕
非常少
Cls睇佢咬住把刀一秒都覺得牙骹痛
有用過兩三次,動漫用三刀流覺得幾型,但真人版用有少少老尷
wiki 下個 casting, 飾演克比演員好似係跨性別人士, 佢做到克比果種騰雞淆底正直感覺
今次卓洛完全冇講過招式名, 反而山治有, 其實睇真人版真係幾尷
因為真人個嘴太細, 唔會咬得實把劍用口嚟揸刀本來就係怪
但我覺得都已經盡力拍得好睇
畀frds睇?
巴打好型
得阿金出場
一定係重要角色
克比幾好戲幾中意佢同路飛條線

總之比日本自己改好100倍,
起碼唔係低成本b級作品
我比7/10,
對啲未睇過原作既觀眾都好易入口明白個故事講咩.
還原度幾高
如果多啲CG就更好
有7.5分
其實真人版得黎幾好睇
索隆同山治都好型
其實有造型跟足漫畫會柒架喇
好似都係聽英文原音好啲?試左聽日文 但係鬼佬樣講日文好唔夾咁
套戲有個好大問題
就係太黑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞