點睇海賊王真人版

327 回覆
72 Like 62 Dislike
應該髮型出事
其實漫畫早期娜美都唔係畫得好靚女

整體我覺得比到8分
有d 角色就算唔再係重要但都過場比佢出一出場

決戰鷹眼果度 架仔演得好好

所有改動我覺得都滿意

係山治唔夠痴漢feel
就係其他地方做得好好
所以一有啲柒位個對比就會好大

例如克洛船長啲瞬移 招牌絕技無咗硬係差咁啲
zoro對鷹眼,放招呈現方式竟然係半空中硬cut鏡頭
咁不如好似漫畫咁skip咗去
終於睇得哂
覺得第4集最有one piece嘅感覺
路飛叫高比唔好阻佢地 feel到小小漫畫路飛嘅氣場
高比果種無力
娜美救kaya果種神情完全係漫畫對vivi果種feel
卓洛嘅過去 童星演得好好 特別kuina
其實古伊娜會唔會未死 姓霜月應該有伏筆?
我都覺得咁樣改幾好,我係第一次睇海賊王,以往從來冇睇過佢動畫漫畫,我係覺得加咗koby戲份之後,多咗一種日式動漫嗰種宿命對決嘅感覺

係好似兩人識於微時,因為不同嘅理念分開,然後各自有一番成就之後再對決 (魯魯修 vs 朱雀/ 鳴人VS佐助)
深色啲redhead咁得唔得 但橙色又同劇情有關
覺得zoro太木獨 呢個係後期嘅zoro黎
初頭成日俾路飛引到笑好wholesome
係後期先jit都唔笑咁
唔代表任何野,
假設果個真係沙鱷. 真人版想改佢做女性, 其實冇咩問題
今季Sham都改咗做女, 真人版好興。
咪就係聽你哋講嘅
除左d女唔靚,整體都唔錯
路飛無漫畫咁天真同純,真人版感覺都有d腦
btw, 娜美時裝返又差好遠,唔知係咪關髮型事
娜美其實係年紀最大果個
一定係髮型事, cosplay頭咁
尋晚睇哂

惡魔果實呢個設定變到可有可無(其實都係得路飛同巴基)

本身one piece d角色好鍾意係其他人講緊野時係後面做鳩野
真人版拍呢d出黎唔正常 唔拍出黎又無左個種歡樂氣氛

有d改動我覺得係正面既
例如同伴之間多左情感交流 卡普同克比寫成一條主線咁
但係鷹眼無端端覺得路飛有料到放過佢係咩玩法

d感動位做唔到漫畫版咁觸動人心
例如山治上船 路飛幫娜美戴帽再大叫

唔評論d演員醜樣定靚仔喇
始終路飛, 烏索普同巴基呢d係卡通喜劇角色黎
用返真人點hyper都好都做唔到個種喜感 所以唔怪得佢地
其他角色我覺得已經做得幾好捉得到神髓

當佢係一套講海盜既鬼佬劇黎觀賞都可以既
你誤會左
漫畫同動畫一向kobe定位都係你下面講嗰段講嘅咁
只係漫畫前期有部分係靠屝頁交代
但動畫嘅應該唔知
山治同娜美上船過程
睇動畫加配樂係會到喊曬
但係其實前期唔拖喎
真人版係盡力還原左
但係有d細緻位始終無咁多時間舖排
唔會
因為個太筆係佢阿爸度
漫畫和之國已經解左畫
佢見到草帽 已經講喜歡佢頂帽 ,知道佢係紅髮契仔。仲點會攪
我覺得女主好正wor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞