香港夜市,大陸人睇得通透

390 回覆
2403 Like 23 Dislike
上一代人死好命

勁撚廢。不思進取

一張meme解釋一切

香港本身有既特色就唔多
啲高官同公務員咁嘅工作能力如果出私人市場肯定幾日就被炒
好多人就係唔知, 懶醒
事旦啦 以前話攬炒就又拉又鎖 依家政府帶頭攬炒咪幾好
唔少強國人心中崇港 每日都想得到香港人認同 但唔講得出口(亦所以因愛成恨)
佢地對於香港既優點 特色 美學 可能比港共有更深刻理解
港共出盡力香港強國化 結果係連香港人外國人強國人全世界也不屌
睇得通透就知點解搞成咁啦
大6狗都吹奏 傻閪
單眼佬都知啦,old news
大陸人都醒過佢
長官都知,一男子都知。
但係一男子要既係民族復興,同埋國家安全。所以我們不惜一切代價去同美國以及西方社會脫鈎。至於香港人同香港經濟,就係個個代價了。而夜市就係班個個月攞住幾十萬納稅人錢俾既人工既所講官,係脫鈎為大前題下,諗出黎既屎橋
人工就係納稅人出,但係問責就只向一男子問責點解會咁?就係因為無普選,官員唔係由納稅人選出。所以一日最衰都係佔中,係有佢既道理
又上一代死好命
又唔見你新一代有乜作為
香港班官就係咁垃圾但無論點樣屌 點樣嘈都係冇人理
仲會拉人封艇 最後有心既拉曬坐監
移民既移民
留番一班行屍走肉同埋低智商撐政府既屎忽鬼響度
惡性循環 垃圾變更垃圾
班垃圾又唔知自己係垃圾 做更加垃圾既野
依家入面果堆唔係講學歷啦
講政治資本 政治手腕 仲要武官渣緊lift
話知你學識勁過愛因斯坦都無撚用
依家最緊要奶皇上隻靴奶得中
鬼唔知香港做金融發達咩 但問題係返唔到轉頭呀嘛
搞夜市的確係唔錯 本地中同遊客都一定鍾意
但問題班撚樣本身想搞嘅連大家心目中嘅夜市都唔係人地要啲商場食肆開夜啲
要錯嘅都錯晒
個商業世界點運作都未知
又拉人落水
咁支那港共又贏囉
留港撚又嬴
香港人講嘅話直接國安法侍候啦
中午未搞掂仲話要搞夜市
上頭得小學程度 仲踢走埋北大副手佢只係想要班庸才
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞