香港夜市,大陸人睇得通透

390 回覆
2403 Like 23 Dislike
大家估下魚蛋今次會賣幾錢串?
扮做野(實際無做野)都已經夠無恥, 由689開始話要有所作為已經開始做衰野仲要沾沾自喜
吹到得大陸人知,生活喺香港嘅人唔知咁
問題係政府唔知 香港人知有咩用
你以為港共唔知姐

事實上係隻小學雞想搞死香港, 港共只係照跟

點解咁多人以為 小學雞+港共 真心想搞好香港??

紅字你肯定祗係照跟
上有好者下必甚焉, 連出邊D人都睇到港共仲左過支那
現今香港都算係敗家
好地地食港英老本可以有排玩
依家好啦
無咗美國認證兩制
做中間人都無埋
成為霸主係佢既事
口號只係為左達成佢成就而氹人既幌子
佢做左霸主 人民會生活富裕 平等自由?

根本係好大喜功 想做千古一帝
我唔想返去以前,但為左國家安全冇辦法,凡事都要分輕重既
呸!鄉港人均gdp 5幻美元即係 hkd392,500. 即係每月hkd32,708.

其他討論區唔講。。。淨係兒登L都 50k一個月! 仲要係月入!不是生產總值!

所以鄉港。。。兒蛋照賣。。。粉腸照屌

帽事嘅
今日新聞先講,放火燒阿伯條友就捉唔到
捉左兩個叫囂既判罪
大叫返大灣區有罪
揸咪大叫殺無赦冇事

你喺外資你都走啦
支那個個地方政府負債幾萬億, 連失業率都唔敢公布
河北災民 個個無家可歸, 河北政府 一開始答應派一千蚊安置費, 結果家陣連一千蚊安置費都貪污左, 唔派比災民
算鳩數啦
大陸人以前憧憬,仰望香港,係因為香港係香港,有外國元素,係四小龍,股票市場係國際性,中西合,可以睇到國內城市睇唔到既野。
而家離國際城市個朵越來越遠,但就大大努力去融入大灣區
大陸人去大陸城市駛乜來香港
你司法機關比唔到人信心人地點會來投資
陪葬冇問題,人地物價樓價不嬲都低,人地習慣哂呢種低月入低支出生活
你香港人均收入講緊 19000-20000
買層樓最少5-6百萬,供25-30年
跟人陪葬,香港會好多人死
呢D垃圾唔識好過識
支畜term 寫殘體已經夠仆街, 宜家變本加厲羅馬化左不單止仲要出到自由世界都繼續用同一套自我審查標準去汙染人地跟著屌人唔就佢
你知我知大家知,只係大家唔敢聽唔敢講唔敢睇,中國咪一9樣都係咁
GDP係乜都未必知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞