香港夜市,大陸人睇得通透

390 回覆
2403 Like 23 Dislike
個個都知,個個都屌,但唔緊要,因為政府係唔聽意見,照去

點樣質素嘅政府,就諗到點樣質素嘅政策
求其搞個project交下戲比上面

殺人強姦做過,自己故土都催毀埋,結果都上唔到位

乜都得唔得,一身腥

仲會有心做咩?講你都唔信唔啦
黑暴同外國間諜搞到夜市做唔成
佢識條鐵咩,香港從來唔係單一市場支撐,由70年代開始制造業,慢慢轉化到90年代到而家,地產,金融,旅遊業,服務業四大支柱先係香港產業,雖然而家想轉型創科,但其他行業腳步都無停低。

夜市政策正正係為帶動旅遊業,睇下台灣泰國夜市文化,佢地晚上夜市就人流源源不絕,日頭就行商場行特色文青景點,相輔相成。

一個大陸人剩係睇到表面野,咁叫通透?
You got it
帶頭反政府既言論wo
真係ok?
派錢
指望 魚蛋粉 茶餐廳 救全香港
無錯

wfc班9得佢死
唔弱智都唔係藍蛆啦
依家香港嘅政策邊係諗出黎
啊媽係女人
而家個問題係冇外資入市呀嘛
可能下一單大投資就係ellon Musk來香港篤魚蛋果時頃番來
@-加拉帕戈斯群岛-:可以搞个国际金融中心遗址公园,发展一下旅游业嘛

https://www.instagram.com/p/CwZlMeUuDCC/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
拳王泰臣都係死道友,
不過可以一拳打撚死你個東亞虧佬
內地人仲明個道理,恒指上番30000點就拉升埋樓市,自然有人出街消費
有撚所謂咩 留係香港都係為左返工賺錢吃喝玩樂得閒去下旅行 大部分時間都係喱係自己個窩屋入面架啦

理撚得佢條街賣魚蛋定賣大麻定賣石油呀
全世界都知 得佢唔知
香港政府連房屋供應都搞唔好,指望呢d 死硬

預期美國9月再加息,第三季第四季香港經濟都會衰退

要經濟好只能要美國減息

香港就要把握呢個時間增加大量居屋出黎,壓住樓價,等到2025年美國減息就再重啟經濟會更好,到時政府就要推大量供應壓樓價,但股票就會上揚
睇咩通透 佢夠膽講最核心嘅原因咩???
高樓價先係皇道
大部分人無錢買就fing晒佢
最多咪GTX1080 Ti
廿年前經濟思維同態度 一啲長進都冇
但係你唔係泰臣呀嘛
之前又有d大麻狗拎elon嚟講
人地食關你班廢柴撚事咩
個program run 得好地地,但有人介意啲code唔係自己耷所以亂改一通
你知我知 個個都知 條友唔搞 無符
知嘅就唔會話2047偽命題啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞