香港夜市,大陸人睇得通透

390 回覆
2403 Like 23 Dislike
專業咪就係金融業囉
所以咪移民,都比人玩爛晒
唔要外資高級客玩地攤垃圾客
乜野玩法。
咁最多玩多6年
叫雞先係大錢
台灣係靠台積電
其實而家大陸都係靠地攤文化,電商經濟,內循環生存緊
培葬咪培葬
習大少左廣東同香港人呢心腹大患
如果香港都叫三四線城市

咁深圳, 上海 應該係五六線城市
打殘香港既係 習維尼

只係大陸人唔敢直屌習維尼, 只敢屌港共
其實最無知果個係習維尼
而家旺角好失禮咩

不過佢講得好啱
但呢班 支持既賭客都係窮撚, 每次只係放 1蚊2蚊 去落注

平時放 幾千蚊落注既賭客全部走哂去 其他場玩
公平啲講外資走係唔關李家超事,國策如此,佢小小一個市長做唔到啲乜。
呢幾十年外資唻香港都係為左食大陸條水,之後又有啲北水留落唻香港做出入口。
而家習大大要鎖國,外資唻唔到吸大陸啲水,大陸啲錢又唔可以經香港走出去,香港咪無左個角色。
篇野剩係比較以前同現在,又唔講下點解,邊個攪到而家咁。
問題係家陣個老細 (習維尼) 自己都幫緊間公司倒米

老細都想搞死自己間公司, 你想上位就幫老細一齊加速囉
叫個大陸仔 係微博打句「習近平去死」, 睇下會點??
呢D有撚用咩

家陣大陸政府連失業率都唔敢公布
證明根本搞乜都唔掂
根本最主要問題就係 皇上(習維尼)
但家陣個個講到係 縣官(比卡超) 問題咁
佢自己都比人制裁左,拉埋成個香港落水制裁埋一份不知幾爽皮
民族復興?國家安全?
氹下傻仔咋
旅遊都唔掂。今日先同個做小型旅行社嘅人吹水,間旅行社主要做外國人生意,訂酒店、做MICE、獎勵旅遊、本地半天/一天遊(唔同而家啲小紅帽團)。開咗關生意都好差,而家連呢啲都冇得做,做郵輪團賺啲啲算。
唔一定

見佢搞一帶一路, 去美元化 成日挑戰美國, 就知道佢真心想成為霸主
只係全部失敗爛尾

家陣佢一直造緊 航母/軍艦, 將來好大機會出兵打台灣, 想完成中共統一偉業
大家睇路
不如小麻合法化
多謝你老習
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞