[廢老]大種乞衣塞撚住惠康個出口

217 回覆
1966 Like 18 Dislike
本來想入去銅鑼灣惠康嗰度買嘢, 點知見到三個廢老平排擋住個門口。

我見到佢哋手上揸住一啲印花, 佢哋應該係問人攞印花。

但係平時呢啲印花應該要加錢換嘢, 原來今次惠康唔需要加錢就可以免費換。

本來我想叫食蕉(老女人)去招呼佢哋, 點知個食蕉行埋去同佢哋傾咗兩句偈,佢哋仲繼續企喺度咁,我諗我叫食蕉都係冇用。

擋住銅鑼灣惠康個出口

睇清楚啲佢個樣, 唔止三個其實仲有另外兩個但唔知喺出面邊度。

原來今次唔使加錢就可以換煲

Ready…

Oh~ 中間紅色大嬸偷步成功

終於攔截到一個顧客攞印花(好似係)

大家覺得我應該點做?
send投訴信畀惠康,搞掂班老嘢
唔好阻住人哋搵食
擺哂蒲士咁
擺哂蒲士咁

以為自己好有型, 準備出擊!
但係灰色衫男人雖然擺pose, 但係佢好似最少收穫, 男人始終唔夠女人爭。
進擊的阿婆
進擊的阿婆

肥婆係呢啲事上面比較有優勢, 對比側邊兩個就知。
[多圖]
基本上間間惠康都有
好撚乞人憎 有都唔會比

仲有企係地鐵站拎報紙果啲
仲有啲人懶好人咁拎比佢地
知唔知咩叫有效地浪費地球資源
新既掉去回收
印報紙既又印多啲出黎
好撚想屌鳩班人 咁撚有愛心捐下錢做下義工啦
慷他人之慨
好耐啦
但一字排開阻住個出口都幾搞笑

知唔知點解無人理?合法問印花?唔合法攞錢?
基本上間間惠康都有
好撚乞人憎 有都唔會比

仲有企係地鐵站拎報紙果啲
仲有啲人懶好人咁拎比佢地
知唔知咩叫有效地浪費地球資源
新既掉去回收
印報紙既又印多啲出黎
好撚想屌鳩班人 咁撚有愛心捐下錢做下義工啦
慷他人之慨

係咪同大陸乞衣一樣, 清極唔完?
屌那星 有次我老母仲要突登俾印花啲阿婆
話乜鬼見佢地咁可憐就比佢地
話乜鬼見佢地咁可憐就俾佢地
話乜鬼見佢地咁可憐就比佢地

其實佢哋要個煲有咩用, 定係有其他途徑出手印花?賣印花?你估今時今日既壹週刊會唔會查呢啲嘢?
有一個負皮, 原來阿婆有上開連登
屯門有啲呀嬋有好多 賣兩蚊個
應該就係呢啲
屯門有啲呀嬋有好多 賣兩蚊個
應該就係呢啲

咁即係六百四十蚊就換到一個4.5升嘅煲, 咁係咪好平? masterchef
好耐啦
但一字排開阻住個出口都幾搞笑

知唔知點解無人理?合法問印花?唔合法攞錢?

1. 點理?彈出彈入企返出去行人路就係公眾地方
2. 合法
3. 冇乞錢

好正, 攞正牌乞(錢)。
Send email畀惠康同埋母公司牛奶公司
好耐啦
食蕉唔會理
同經理投訴
再唔係打上寫字樓投訴,好快有人做野嫁喇
有一次我想俾d嗰d乞衣,諗住自己都唔撚洗要
點知我男朋友一野搶左d印花丟鳩曬落垃圾桶再加句 阻撚住曬
嗰刻真心覺得佢超man同超型
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞