點解啲英國人咁鐘意講「Are you OK/Are you alright?」

194 回覆
42 Like 304 Dislike
樓主個樣似精神病
學成龍答,I am fine, my ni_______~
如果我真係唔係咁alright咁點回?
咪講事實你唔係咁好,點唔好法囉
點解會唔關羅冠聰事
Thx,另外點解佢哋回not bad多過fine?
not bad係幾好,fine反而係勉強過得去,同中文就咁睇調返轉
aRe YoU OK ?
以前第一次聽 諗極都唔明
點解問Annie are you walking
睇返歌詞先知係are you okay
When a Brit asks, “You alright?”, the best response is always, “Yeah, great thanks. You?”

唔係 元気?
成日同佢哋white local sup nigger
genki sushi? 唔係。。。
因為佢真係咁既意思
你呢種唔理解語境既傻仔

就好似你同朋友講,喂~ 屌你 打招呼

你呢d 真心膠就會發脾氣,做咩屌我
證明你融入唔到英文世界
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞