美玩討論區(40)2023第二個post

677 回覆
1 Like 6 Dislike
單入一隻可能shf好d既(以$129黎計)
上色係靚d,但隻色夾唔到ML

一家人最整要齊齊整整,但shf冇得齊team
why not both
shf衫色其實靚啲
所以我套ML都執咗色

BTW SHF Starlord官圖真係好垃圾
完全理解點解啲人唔敢買
Shf啲關節鬆弛,
樣又唔似,
價錢係ML3倍,
雖然配件係多,身型比例都唔錯,
但都彌補唔到啲缺點
ML真係完勝,$200買完唔靚仔都無咁心痛
Mcfarlane都係啱我呢啲窮撚,
真係可以放心玩,又唔會怕爛怕鬆
平野有好嘅代表
今次ML starlord個頭真係好屈機
Bandai出非日系角色真係勁撚垃圾
咁shf唔一定等於樣唔似嘅
問題係咁大咁公司,咁嘅價錢,質素唔應該咁飄忽
其實SHF Starlord實物靚過ML
只係唔知點解官圖影到屎咁
Rocket個頭都係,只係手腳冇關節勁撚戇鳩
其實日系都唔係真係好好
但至少唔會吓吓比Figma禁住黎砌

但Mafex出美系真係可以禁住shf黎砌
資源去哂真骨雕
真骨啲QC都唔撚掂,特攝SHF 9成9有Sad
反而其他line QC仲好
真骨555真係最佳傑作,$480呢個質素完全冇投訴
綠魔/2099貴一倍,都冇555一半質素
其實2099本體唔差
寧願佢cut鳩哂啲垃圾嘢賣翻300算
佢啲蟻個身幾正,但個人唔鍾意蟻頭(唔係佢出得樣衰,只係自己唔鍾意蟻樣)
同埋條頸都係蟻頸,如果唔係可以攞嚟做真人素體
我反而覺得ML真人面相跌咗,漫畫面相反而提升咗
我覺得三代同堂大頭仔問題幾嚴重下
另外隻tony真人頭似就真係似,但又係做到個頭過大
原價SHF starlord都話,你用120蚊嚟比,ml好難贏
覺得b記係大把貨賣,不過你唔迫到佢山窮水盡條仆街係唔會出真料
Mafex比我感覺係,你搞咁耐12成功力都係得咁多
如果2邊都原價計都係shf贏啦
mafex係慢到佢出隻野嗰陣已經無哂興唔想買
一係就已經買咗其他廠
原價計成12000羊喎

600幾真係買唔落手
其實本身600我覺得唔算貴
因為比起以往Marvel SHF真係好大進步
至少兩隻嘢個樣同Starlord真係對得住個價錢

唔似綠魔同2099兩隻完全唔值
Bandai資源多過Mafex太多,無辦法
單體3百幾4百內都可以既,600加隻冇關節rocket真係貴
同埋兩邊個鎗鈎出得有啲怪怪地

明你講咩,我一開始都覺得奇怪
係Check返先知件衫真係咁,算係還原
咁唔知係未大細比例問題,望你張相同hottots都無shf個鎗鈎感覺咁突出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞