Chromecast with google TV 討論區 [3]

849 回覆
2 Like 3 Dislike
Sorry, 準確啲講佢地係用緊64bit SOC (而家新出要搵純32bit soc都難)
但個OS行緊32bit kernel
只有nvidia shield/(可能少部分zidoo啲高階tv box?)係行緊64bit android
https://developer.android.com/training/tv/start/start?hl=zh-cn

如果您不在应用中包含 CATEGORY_LEANBACK_LAUNCHER intent 过滤器,那么用户在 TV 设备上运行 Google Play 时将看不到您的应用。此外,如果您的应用没有此过滤器,那么当您使用开发者工具将其加载到 TV 设备上时,该应用不会出现在 TV 界面中。

裝到裝(用)唔到 唔係靠彩數鳩估

而且唔係 64bit OS 就一定用到 64bit app
e.g. Google 自己個 Chrome 要部機 Android 10 + 8GB 以上先用到
想問宜家有chromecast with Google tv,想睇英超同F1,我應該用邊好app好?
Now隨身睇
Now好貴我見上面有啲要用vpn,不過唔知我用唔用到
可唔可以將個google assistant 語音回應mute 左佢?

次次search 完野都有voice reply "呢個係xxxx嘅搜尋結果".好煩
有買開now就用隨身睇射上開
冇就買nowE
一係就vpn F1TV pro,但最近好似封殺緊
唔見有運動館360日個plan
是否亞運暫時唔俾訂?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞