Chromecast with google TV 討論區 [3]

849 回覆
2 Like 3 Dislike
全部搞掂哂,多謝哂師兄,發覺手機直接射上chromecast 最方便,唔洗電視開vpn
最後埋單 $389😁😁🤘🏻
英國ching要入場睇啦
鴨記嗰隻有冇圖?
我嗰隻壞左仲未買返

是咁樣的 type c 叉電
反轉可以打字 唔反轉個key-broad 會lock 住
setting -> Language -> Chinese
咁就會轉返中文字幕, 如果亂碼就係 CC 個欄揀返唔同字幕 source, 但係如果戲太舊或冷門就基本上冇乜太多字幕可以選擇
我想問如果連藍芽耳機睇唔睇到Netflix 4k?

因為我而家用Firetv 4k一連藍芽耳機Netflix就會無咗4k
唔該曬巴打
好心你唔好咁肉酸啦, 成日捉人地唔小心打錯簡體字, 扮撚晒反支大將軍, 屌你原來自己都開撚晒淘寶 post 喪買國貨, 支持國貨就咪撚扮晒反我地大中華文化啦

同埋呀, 入得黎呢度既巴絲, 就係想透過用最低成本睇到想睇既野, 同你淘寶買野一樣架咋, 笑人有 4k 唔睇走去睇 1080, 你買淘寶野個原理都一樣, 香港有一模一樣既野你唔比貴啲去買, 走去買淘寶野, 所以唔該你唔好做人再咁 on9 啦

重有, 係隔離 post 屌我水人地正價用 Nord !?
我講多次我簽個兩年 plan 計返係 22 蚊個月, 我簽咩價就話返俾大家知我係咩價,
呢啲係講事實, 唔係水人, 你講到自己有平 plan 甚至乎免費, 但你就從來都冇 share 過俾大家知

你係上個 post 同呢個 post 除咗扮晒正字特警 同 掀起戰幔之外, 請問你有過咩貢獻 ? 冇就唔好串柒柒

見到有人打錯簡"体"字既
可以, 用返個 體 好似好返啲喎師傅

唔駛一黎就起晒鋼既, 不過呢啲做人道理,
如果你有爺生, 就搵返佢個乸教你, 講完
有無人裝唔到落部電視 係咪有咩機唔support?
有HDMI port就得架啦
冇畫面就換過隻charger, 唔可以用電視嘅usb port
我用另外個火牛 佢有著燈但係就著唔到機
試下電腦MON WORK唔WORK先?
我連橫RESET左十幾次,
睇下再得唔得, 唔得就去鴨記買REMOTE算
5V 1.5A或以上
試過插舊iPhone 1A嗰隻唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞