Chromecast with google TV 討論區 [3]

849 回覆
2 Like 3 Dislike
x2
重裝就開到
之前會再死 暫時好似ok
Thx
想問下大家

依家既配置我係房有部Samsung電視(入門版,非google tv) 會hdmi插laptop開nowplayer睇波睇車
見黎緊BF 考慮緊買唔買Chromecast with Google TV 直接裝nowplayer app 開
另外都諗緊Chromecast係咪可以裝埋VPN睇第2區既netflix & d+ 片 都係laptop 已經做到既功能 同埋 部電視本來就內置有齊Netflix d+ 既app
就上述用途既話 Chromecast 操作同畫質相比hdmi插laptop會唔會好咗?chromecast值唔值買呢
隻App 無左嘅?
如果只計功能,可以話冇分別,什至駁notebook做到嘅嘢會更多。

Chromecast優勢係介面方便好睇,用搖控可以控制所有嘢,唔駛另外notebbok等開機->開browser - >打網址

同埋可以裝到翻版app睇戲、波。
睇波有邊款揀?
望過好似有印尼/台灣/hk nowe
星視界應該都係普通話架啦 所以唔諗了
見有ace stream 但唔識用
去setting 搵返個app 清除內容

開app 重新登入
點解有d app 我開個陣係變左電話版?
好似HDO 同IPTV

有咩方法變番做TV版?
重裝都唔得
用到了,多謝。
HDO 麻煩在無得filter d 戲的年份,類型咁。。但整體都好好,好齊
請問chromecast點轉速成輸入法?gboard只搵到倉頡
試過裝到係Chromecast 同firetv,但係要用mouse控制
電話用 "send files to tv" app 去 chromecast幾方便, chromecast安番 send files to tv就可以
有無人知,D+話要更新,去到無得更新又唔比我睇打算重裝,點知Del左就話裝置不支援裝都裝唔返
黃viu個app是否冇得bookmark?
出error
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞