Chromecast with google TV 討論區 [3]

853 回覆
2 Like 3 Dislike
我想問我裝完Disney+之後,個app係咪一定要響settin度先搵到????
chromecast同屌米s二代,邊隻好
onn tv
因為平
應該唔會喎? 你係playstore 裝?
你搵下舊po 好似有巴打po 過一個version 無呢個問題
要搭埋vpn先用到
覺唔覺得越用越慢
有時一開機乜app都開唔到
少少lag
同埋容量好快滿
擺app 都要有取捨
我發覺disney + 個app有d 問題,有d 劇會無左聲,搞到我要轉去ps5 到開黎睇。
其他app 好似netflix 個d 就無問題
如果係playstore 直接裝應該唔會發生呢個情況
自己裝APK就會
想知有咩方法copy and paste到d字去chromecast
裝咗個acestream睇下用唔用到
用到
google tv app
係咪連chromecast 點都逃唔過android個種越用越lag/慢 既慣例?

最近睇1080p youtube都要load 開app又kick kick地
我用呢個睇波 唔使開vpn
最近玩gamepass發覺呢部嘢原來幾廢
1080 60fps cloud gaming都lag
我插左隻手指落去擴容就順返好多
disney+ 突然冇左atmos
你地係唔係都係咁?
想請教下部 desktop 用edge browser 想cast 個網頁去電視到睇,

... 更多工具>>>轉換媒體至裝置...但search唔到我個chromecast ...係咩事??

(已連同一 wifi, win11)

desktop 定 Chromecast 係咪仲有野要set先得?
youtube shorts係咪無方法射上chromecast?
Metoo
在英國,想問有冇免vpn睇波睇戲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞