Chromecast with google TV 討論區 [3]

853 回覆
2 Like 3 Dislike
仲有冇免費睇波運動網
我屌呀
諗住開vidio睇波
無論手機定電腦開咗expressvpn 去印尼都係睇唔到
有無唔洗vpn
今年係咪出新 肯加broswer未

普通smarttv已經有內置browser

黃viu直接上網頁版 唔洗攪咁多閪野
隻chromecast with google tv插落S90C
左邊硬係有行黑色唔係full screen改過啲setting都唔得
冇其他人用vidio?
定其他人嘅vidio 冇事
忍唔住係vidio create 咗ticket
佢哋秒覆話唔可以再用vpn 睇
nordvpn定controld 好用啲
control D 好正
可以就咁係service 開vidio 就自動redirect
咁就長連controld 唔洗又開又熄
返去研究下點係部gl-mt6000 裝controld
咁電腦同電視就唔洗裝任何嘢都睇到
我都等緊
今晚返去研究下裝落部router度
router裝到apk?.?
GL-MT6000本身就有vpn function
可以就咁將個vpn setting zip file 擺入去就用到
不過睇controld 教學
就咁用SSH 連router 一條command就搞掂
呢部買大陸版係唔係就可以,唔知大陸個openwrt 同國際版個個有咩唔同
大陸版冇vpn同得兩腳插頭
大陸版改區就變國際版
官方論壇有教學
https://forum.gl-inet.cn/forum.php?mod=viewthread&tid=4407&extra=page%3D1&mobile=2
唔需要vpn同2.5g lan port 嘅話
紅米ax6000仲抵玩
同埋mt6000廠個firmware依幾個版本都有斷網問題
我懶冇改造官方openwrt
廠果個變咗閉源
大陸有個知名openwrt 編輯直頭del 曬mt6000嘅openwrt嘢
有無人知 黃viu 是咪飛唔到去賓賓了?定係齋我個vpn 唔work?
如果宜家想試
係咪應該等特價/ 等下一代?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞