極品港女的8大訴求

272 回覆
2189 Like 64 Dislike
你做乜撚野放佢出黎
食屎啦八婆
講真啲垃圾港女咪撚溝 溝日韓台泰賓大馬印度印尼仲好 起碼個格無咁閪先 clear?
樓主pin this
合照都唔得?
冇用的 男人要出面溝女 你點都阻止唔到
但倒返轉諗 如果係女仔同其他男仔有呢啲互動 男仔又係咪咁大方 會覺得冇所謂
咁調轉都有呢啲痴線男人嘅
中七果時同班有對同學拍拖 但男嘅太少爺脾氣又control freak就分左手
果時唔好話同個異性傾偈
係個女仔係去salon由男髮型師剪頭髮個男仔都會大吵大鬧
分手後個男仔打晒比全班同學呻 係全班
到而家三十幾歲人 聽個男仔啲朋友講個男仔依然係咁
Ex由12點後唔俾我覆其他異性 時間耐左 每日最後回覆既人只能夠係佢

唔俾著短褲/短裙 (任何情況下)

唔可以同同異性講野 同學/同事都唔得

唔係同佢出街既話就一定要影果日著乜俾佢睇

嘈交一定只可以我氹佢 因為佢永遠唔會有錯

一嘈交一定會講分手就算之後俾你氹返最低消費都起碼一晚

身邊個個人都勸我分手話佢PUA我

利申 已變ex
你覺得佢嘅諗法太奇怪,其實同覺得佢係錯冇分別,就咁睇你完全唔知自己問題係咩,一味淨係數臭個ex,一段關係出現問題係兩方面都有責任。

我唔覺得佢嘅諗法太奇怪,每個人嘅經歷都唔同,我就咁睇你哋不相伯仲,一個要人無限遷就自己(根據樓主嘅個人描述),一個就冇辦法理解他人,分咗手都仲要po上嚟唱衰個ex,人品好極有限。
如果識得保持距離,平時隨便傾啲冇營養嘅嘢都OK,但會傾心事煩惱有情感上嘅交流就唔同,尤其係會同異性朋友講自己同伴侶之間嘅問題,呢種更加容易出事,好容易受人影響就覺得自己伴侶好差,然後異性朋友就好善解人意,最後就出事,男女都適用
你比同佢要係兩回事嚟
唔好搞錯
佢哋擺明唔識得倒返轉黎諗
真心影衰晒啲女仔
唔講以為個個都係死港女
一要我疏離啲fd就收得皮啦 仲俾機會佢立咁多on9野
Kam 人無分性別

其實我比較會諗嘅方向係呢啲人要睇下心理輔導,好多都係童年創傷,然後變到個人好無自信,好insecure,亦有好大程度嘅不信任

要靠人比安全感嘅話,不如搞掂咗自己嘅問題先
唔好乜鳩都PUA啦香港同台灣都好鍾意亂鳩用呢個term

有樣嘢叫做narcissism, gaslighting ,用分手威脅係情緒勒索
Sor 咁gaslighting似乎適合啲
其實絕大部分嘅point都好正常
拍拖都可以為對方做
但唔應該問clear
安全感唔係靠人地俾,係靠自己對自己對另一半有無信心
靠人地俾安全感,咁樣永遠都無盡頭
屌 同我現任好似
不過你ex誇啲
自己都信唔過自己會控制到距離,或者唔信另一半會控到,咁仲有咩好講講到尾都係信任問題
樓主問題就係識左一個對自己對另一半無安全感既女朋友
啲人識咁諗就冇咁多花生食㗎喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞