《柏德之門3》外媒評分擠下《薩爾達》奪第一

223 回覆
144 Like 22 Dislike
你隻人要擺咩位唔洗諗?
要點佈陣擺位上高地用高低差拎優勢唔洗諗?
用咩打法先會有大優勢去嬴唔洗諗?
如果你玩柏德3係直衝埋去擲骰就撞死曬d怪過關下一場既咁的確係好似睇愛回家咁既
依家的暴雪,算吧啦.....

D4我連入手的意慾都無,唔駛幾個月,個個屌到pk。
依家的暴雪真係好唔掂.....唉,細個Warcraft3年代,明明佢係做得好好。依家好似隻隻都炒車咁款。
"do you guys not have phone"果單野,完全顯示佢同玩家的期望係完全脫曬節
同一間廠
上高地要諗D乜?

用隻MOUSE篤上去或者跳上去傳上去潛行

對你黎講呢D野好困難定點??

我完全理解唔到有咩難

隻GAME仲要有得比你瘋狂save

輸左完全無成本

咁撚人性化都有人唔滿意

真係痴撚線
咁都真係要諗ge....
高地當然係一個優勢,但有時唔夠,都重要諗下地型,有冇咩窄路位放油桶。或者有冇位可以放路障。
開戰點開法,究竟想先放AOE,定有盜賊可以sneak attack (btw,賊真係可以好撚癲,sharpshooter,sneak attack 加埋蟲蟲招爆擊,初期開戰可以一下打40攻....試過同fd玩,隻boss 未行出來已經秒撚左)。

呢隻game的確開始prepare得好係贏左一半。
Forspoken
唯一要諗係我3LV打5LV蜘蛛女王

同埋5LV打8LV魔像

真係試左好多次

SET好曬成個劇本先打得贏,好有成功感

但普通小怪戰基本鳩打都贏

當然我而家淨係玩到第2章
呢隻已經做得非常易理解個系統
之前買左pathfinder完全睇唔明
我覺得完全唔難理解。
隻遊戲重好貼心寫埋成功率比你

全部技能你都可以點落去睇效果,我覺得好似打card game咁,張card有咩用,你睇返個description咪知
我未玩到咁後,我覺得暫時最難打係Githyanki Patrol....
但其實我同fd玩果陣,用assassin賊己經過左。
但我自己單人玩,唔想又重複同一個戰術,暫時未過到,諗住高level少少先返轉頭打
Planescape Torment
無用咖 千祈唔好係連登吹奏回合制

反正只要回合制係連登仔口中就係時代眼淚
總會有人沖出黎問咁勁唔整即時?
BG3 有好成積都幾鼓舞, 希望可以吸引多D 廠投資 非主流(ARPG+OPEN WORLD) 遊戲
balders gate 3好玩過薩爾達好撚多
太複雜 原罪現左陣棄左
不過兒登標準答案: 唔係主流, 幾高分冇用
玩左陣 暫時黎講 覺得原罪2好玩d
我覺得畫面靚左好多,但steam d人話冇分別

Btw我隻pathfinder kingmaker玩好耐都味爆機,仲要拖到出埋2添
pathfinder第一集其實好難玩
2玩落手感好好多
分庭抗禮
賊係好撚癲
潛過去偷襲再潛返
潛行夠高單人屈撚哂人全隊都得
你有冇玩過架
任豚
某啲老玩家講得太複雜
又話要睇5E規則先,又有好多攻略都係齋講理論,睇完都係1999

反而呢篇簡簡單單有圖有例子,一睇就明哂
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=2954&snA=2649
我係覺得好長 玩極都仲有
當初玩嗰時 仲諗玩落唔錯 希望隻game唔好太短
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞