《柏德之門3》外媒評分擠下《薩爾達》奪第一

223 回覆
144 Like 22 Dislike
好簡單 一分錢一分貨
你10,20,40人既團隊整出黎既game 整唔到咁高水平 咪賣平d囉
人地大廠game 賣3A價錢 好合理 使乜個個走出黎嘈
玩番英文咪解決到
https://www.metacritic.com/game/pc/baldurs-gate-3
User rating由第一日9.2升左上而家9.3
Totk係8.4
witcher 有畫質你覺得有冇遊戲性
對話完走唔到,中bug
跟住試下襟攻擊制變左全部druid同我敵對

load 最新個save係半個鐘前既
落mod 8定9個人一齊打boss咪話幾爽
獨醒 / 日系 / 清泉撚唔睇大眾分數
自己唔中意玩 = 小眾game
好好玩
3 到而家都未爆機

第1集記得揀左morrigan同佢生左細路

而家都唔知有無心機重玩
香港人返工返學用曬腦力,當然唔想打機再用腦
80幾萬人同時在線,史上第八大小眾
唔係人來唔計數
咁點計數係小眾
係唔係你圍內無人玩所以吹大咗了,小眾game
咁你一定要玩
鍾意 pillar of eternity 冇可能唔鍾意呢隻
咪即係好似機戰咁
好迷呢味既會話今集有乜乜乜機重現乜乜乜劇情好撚好玩
其他人一睇會黑人問號
呢d要慢慢set位,擲骰,慢慢睇劇情再係唔同選擇度揀內心既掙扎,鐘意既既會好沉迷覺得今代簡直係神中之神
唔玩呢類既會覺得,乜撚呀
駛撚你認同
好鍾意佢個設定 啲神係古人造嘅人造產物 因為想像唔到後人發現原來真神唔存在嘅失望 靈魂係資源個設定都幾正

整咁多設定得2隻game用有啲哂
玩到pillars of eternity可以玩埋BG1,2 都好好玩
個UI好神界原罪
總有人會唔岩玩

所以點解玩家總體評分係最中立

就好似女神異聞錄又係極高分

但完全唔係我杯茶
真係會玩到入曬魔,玩到停唔到手

比GAME玩真係好撚慘

BTW,小說字仲多,你應該一早就死左
其實兩種唔同風格。

但BG3我玩到停唔到手

如果RPG同RPG比,論故事,互動,佢同zelda係可以比較。即係大家嚮同一個次元

但如果同FF16比,FF16完全變左垃圾
隻GAME幾乎無解迷

要用咩腦?

你睇愛回家係咪又要用腦睇
隻GAME出左一星期

睇在線人數應該已經賣左超過一千萬份....

好快爬薩爾達頭
其實我完全唔明,點解d人話個系統難入口

實際上我自己冇玩過D and D,一日半日都摸熟左基本系統。
技能說明其實寫到好清楚,重可以比你睇log知道roll左咩數字,加左咩proficiency,咩attributes 落點數度,一清二楚。對話亦有同你講話某個對話係用咩技能,你有咩advantages

甚至乎幫你洗點果條友,你唔去搵佢,佢都會自動出現,我覺得呢點重友善過zelda
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞