鄧紫棋難得返港曬豪宅無敵靚海景 北上掘金多年成圈中小富婆

358 回覆
51 Like 147 Dislike
話廣東歌唔應該重歌詞實在笑撚死

想問佢哋平時返開邊間教會係咪「主能夠」主到傻咗
你仲好笑
依家係講緊廣東歌市場愈做愈縮
出面個市仲差過十年前

果陣都有唔少歌手仲會去下大陸星馬登台
相比依家?
要扮黃定完全冇市場?
你講首2021-2023出既廣東歌香港以後係受歡迎?
同啲睇唔起自己文化嘅人拗係嘥氣

佢哋口口聲聲話廣東歌抄人抄得多

實則自己至撚中意啲崇洋偽韓fuckboy想廣東歌抄鳩呢啲

但連廣東話基本語言特徵都唔識遑論點夾流行樂
講出重點,聽歌係歌個曲,曲唔好話撚之你係廣東話定外星話
你自己作一首來聽下

教化下香港人咩為之好曲
知喇知喇 小富婆 知喇知喇
10 年前拎叱咤樂壇填詞人大獎既
就叫做陳詠謙
連續拎 2013、2014

笑撚死
香港樂壇
viu撚要行衰運衰足十世!
作就唔識作,不過都識得聽咩係好聽個曲,不過依家個個識上網,依家香港啲音樂人冇得抄或冇得買人版權(可以買版權都廢事比人比下去),所以咪出咩廣東歌都冇咩人聽,依家唔單止曲要好聽,仲要跳舞同mv 好睇,所以廣東歌真係等死
知喇知喇 黃屍左膠 知喇知喇
湯令山
Viu系偽人

乜原來顧嘉煇、許冠傑、黎小田、陳百強、黃家駒、盧冠廷通通都係買版權嘅?

佢哋原創又傳頌至今嘅冇一千首都起碼幾百首

自己見識少喺道大放厥詞

你睇唔起廣東歌嘅咁廣東歌係生係死都唔撚柒鳩關你啲無知為榮嘅黃屍左膠Viu狗湯燦鏡粉事啦
又一啲N年冇開po嘅PR account

黃屍左膠偽韓Viu狗湯燦鏡粉
嗰年佢出Xposed 但環球同商台關係太好
女歌手5強死都比吳雨霏
銅獎都要比kary
10大都冇份
但Xposed 係嗰年係賣得最勁
903都播播唔少
鄧紫棋你真係認認真真搵返個台灣製作人攪返好d歌,

你自己作個d真係唔撚惦呀,又要追求乜柒高大上

你正正經經負責唱個part就OK, 製作唱片你真係未撚夠班

講真香港樂壇無你真係無損失,痴返住你個china樂壇,有班腦殘粉圍內自high算喇
係佢唔撚掂定係你腦殘所以覺得佢唔掂
認真你以前d歌都叫做二線歐美歌手曲風

而家直頭三線都唔撚會唱lor
人哋鄧紫棋YouTube頻道有二十億點擊

唱歌唱到去NASA(美國太空總署)

如今出埋西班牙文專輯開拓南美洲市場

有班港底豬蛙繼續笑人哋黐大陸乜乜物物

人哋做到嘅成就係世上絕大多數歌手窮一生精力都做唔到

呢啲柒頭聽多啲歌先好走來踩鄧紫棋啦
人哋鄧紫棋YouTube頻道有二十億點擊

唱歌唱到去NASA(美國太空總署)

如今出埋西班牙文專輯開拓南美洲市場

有班港底豬蛙繼續笑人哋黐大陸乜乜物物

人哋十五年生涯做到嘅成就係世上絕大多數歌手窮一生精力都做唔到

呢啲柒頭聽多啲歌先好走來踩鄧紫棋啦
不過大陸主流有撚樂壇咩

新歌hit唔撚到

一係就hit抖音歌,一係就翻唱埋d19幾年前嘅歌

再唔係就係腦殘粉鬥刷流量

正正經經做隻好聽嘅專輯都做唔撚到

始終都係被台仔拋離十萬九千里遠
依家擺明就係串緊鏡狗幫唔撚到香港樂壇
班垃圾仲帶埋啲垃圾偽韓音樂同咬字不清唱風過黎主流樂壇
咪變相愈黎愈少人聽廣東歌囉
點樣唔關垃圾鏡事?
佢算唔算低調啦,紅遍全中国都只係住荃灣?

好開心佢係大陸咁紅
佢值得嘅
留港 比 老屎忽玩 同 仇怨撚嘈
收皮啦
咪就係被逼要人地跟 老屎忽果套囉
佢啲垃圾聽慣嗰啲

梗係死拗「唔關垃圾鏡事」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞