<名偵探柯南>集中討論區16

605 回覆
7 Like 0 Dislike
早期新蘭還好 但變長篇節奏之後真係覺得「作者要我愛你,所以我愛你」
柯哀線就用經歷鋪路 最後先出咗感情
青山一直吹赤井秀一又銀色子彈 柯南又隱藏緊嘅另一粒銀色子彈
原來京極真先係真正嘅銀彈
有冇人睇咗特別總集篇 名偵探柯南 vs. 怪盜基德
係邊幾篇
真係想劇透?
呢兩單好深刻
第一次睇以為新一會驘
嗰次係第一次以新一形態見基德
唔會啦 隔離廠主角
點會寫有高低之分
一定係打和
偷鐘個集係咪關於支時針嘅 空中漫步就係兩棟樓中間行過好似有直昇機
淨係記得大概內容
睇完總集啲回憶返曬嚟
黑衣組織人物其實個描寫係弱
黑方除咗琴酒係成功反派 有印象有戰績夠恐怖
其他印象就跟班feel
仲有苦艾酒描寫好深印象好神秘好勁 但就隨時可以反手陰自己友咁
其他全部都紅方派來

本身波本都好成功 但佢人氣太勁 結果又變紅方臥底
Boss烏丸應該真係背後好勁
但行動組嘅黑衣組織真係個個紅方卧底
係 偷鐘嗰陣集仲要係關於青子同埋快斗第一次見面 好sweet
見過有人分析黑衣組織其實內鬥緊
M26黑衣組織朗姆想要套老若系統就係想搵出Boss
Boss就係唔想俾佢搵到先炸咗佢
講緊二號人物都見唔到老大 有作反feel 老大又好似唔信二號人物咁

所以琴酒成日殺死組織成員 好大機會就係唔同派系 一搵到機會捉人犯錯就殺死對家派系成員
琴酒成日殺做到野嘅隊友真正原因唔係因為蠢 而係清算人地派系

而且酒名係有關連
朗姆 M20朗姆個秘書庫拉索 M26朗姆個親信賓加 黑衣組織再會篇嘅皮斯可 都係產自拉丁美洲嘅酒名
而其他成員都係產自歐洲嘅酒名
可能就係美洲幫vs歐洲幫
琴酒就歐洲酒 如果真係組織內鬥 就可以解釋點解佢連續害死賓加同皮斯可呢D美洲幫
竟然出埋沖田總司
總編集好快recap返基德同柯南嘅恩怨
兩個篇章鍾樓+blue wonder
首歌幾好聽
但覺得佢一開頭柯南去天台見基德嗰段剪接kick kick哋
而家戲院嗰套回顧搞唔掂啊
有啲畫面就重制高清
但係九成嘅時候又係舊片
加埋個感覺好奇怪
同埋可能已經睇咗幾次
睇到瞓咗
不過的確係提醒返一啲唔記得咗嘅資訊
我而家先知原來鈴木叔係因為比人搶咗頭條先至咁想捉住佢

同埋其實鍾意基德嘅,真係要睇魔術快斗1412
有冇會去睇最速上映嘅朋友
而家啲動畫原創根本弱智,屌
乜撚帶貨美人魚,啲殺人手法亂鳩咁嚟
咁呢啲預熱式總集篇
M27主線係基德vs柯南
咁咪出集總集篇 剪返TV入面基德vs柯南嘅篇章
咁假如對柯南唔係好熟嘅人 睇完都知道基德同柯南亦敵亦友嘅關係
上集個預告明明今集做基德篇
無啦啦播咗on9原創,知唔知咩事
想睇香港可唔可以快啲上
我細細個睇以為新一好L憎快斗 憎到想佢死嗰一隻
但係大咗睇原來唔係嗰回事
好gay友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞